Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Κεραυνοί από Φάνη κατά διοικητή ΟΑΕΔ Ζητά εξηγήσεις για τις καταγγελίες περί ρουσφετιών

Σοβαρές αιχμές εναντίον του υφισταμένου της- τυπικά αλλά φαίνεται όχι ουσιαστικά- διοικητή του ΟΑΕΔ Γιώργο Βερναρδάκη, τον οποίο προειδοποιεί ότι θα υποστεί σοβαρές συνέπειες, εάν αποδειχθούν βάσιμες οι καταγγελίες για ρουσφετολογικές προσλήψεις, αφήνει η υπουργός Απασχόλησης κ. Φάνη Πετραλιά.

Όταν ρωτήθηκε από τα «ΝΕΑ» για τις κατηγορίες ότι ο ΟΑΕΔ έχει μετατραπεί σε ρουσφετολογικό μηχανισμό, απάντησε με τρόπο που αφήνει εκτεθειμένο τον διοικητή, εάν δεν δώσει σύντομα σαφείς εξηγήσεις:

«Κανείς δεν δικαιούται να εκμεταλλεύεται την ανεργία για ίδιον όφελος. Μακριά από ..........

εμάς το εμπόριο προσδοκιών και ελπίδων. Η ανεργία δεν έχει κομματικό χρώμα. Αφορά όλους τους νέους και τις νέες. Γι΄ αυτό και επιλογή μας, πρώτιστο μέλημά μας, είναι η ικανοποίηση του δικαιώματος των νέων για αξιοπρεπή εργασία», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Απασχόλησης και συνέχισε με προειδοποίηση προς τον κ. Βερναρδάκη:

«Γνωρίζω τις καταγγελίες που έχουν γίνει από μερίδα του Τύπου. Ζήτησα ενημέρωση από τον διοικητή του ΟΑΕΔ, τον κ. Βερναρδάκη.
Να είστε βέβαιοι ότι η κυβέρνησή μας, με εντολή του Πρωθυπουργού, δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να εκμεταλλευθεί την αγωνία των νέων για απασχόληση. Για μας η καταπολέμηση της ανεργίας είναι ο χώρος συνάντησης, συναίνεσης και συνεννόησης, μακριά από κομματικές και προσωπικές υστεροβουλίες και επιδιώξεις.
Η καταπολέμηση της ανεργίας δεν μπορεί και δεν πρέπει να ευτελίζει την πολιτική μας ούτε να γίνεται εργαλείο για την εξυπηρέτηση προσωπικών στόχων και επιδιώξεων».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.