Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

ΟΤΕ: Δυνατά στο χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης

Δυναμικό "μπάσιμο" στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης αναμένεται ότι θα επιχειρήσει ο ΟΤΕ από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οπότε και υπολογίζεται ότι θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα να εκπέμψει μέσω του Hellas Sat.

Η συνδρομητική τηλεόραση θα παρέχεται τόσο ενσύρματα, μέσω ADSL, όσο και ασύρματα, με τον δορυφόρο Hellas SAT. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού που έχει γίνει ο ΟΤΕ πρόκειται να πάρει από τη θυγατρική Hellas Sat, η οποία εκμεταλλεύεται τον ομώνυμο δορυφόρο, την άδεια για την παροχή υπηρεσιών δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης.

Ο Οργανισμός θα δίνει στους συνδρομητές του την υπηρεσία IPTV (τηλεόραση μέσω Ιnternet) εκεί όπου το δίκτυό του θα μπορεί να διασφαλίσει τις ........

υψηλές ταχύτητες που απαιτούνται, ενώ στους υπόλοιπους καταναλωτές η λύση που θα προσφέρεται θα είναι η δορυφορική ψηφιακή τηλεόραση και με τον τρόπο αυτόν θα καλύπτει και τις ανάγκες των καταναλωτών σε απομακρυσμένες περιοχές.

Να σημειώσουμε ότι η δορυφορική πλατφόρμα που έχει υλοποιηθεί από τη Hellas Sat υποστηρίζει τη μετάδοση και εκπομπής υψηλής ευκρίνειας (High Definition, ανάλυση 1080 x1920 pixels).

Η ισχυροποίηση της παρουσίας του ΟΤΕ στον χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης αποτελεί στρατηγική επιλογή για τον ΟΤΕ καθώς σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβολο και πρόεδρο του Οργανισμού κ. Παναγή Βουρλούμη πρόκειται για ένα προϊόν που ο Οργανισμός θα προωθήσει πολύ δυνατά τους επόμενους μήνες.

Όπως χαρακτηριστικά έχει σημειώσει ο κ. Βουρλούμης "είναι μία δύσκολη αγορά, ένα ακριβό σπορ, αλλά πρέπει ο ΟΤΕ να το έχει οπωσδήποτε". Κυρίαρχος "παίκτης" στην ελληνική αγορά της συνδρομητικής - δορυφορικής είναι η Nova - Forthnet η οποία έχει σήμερα περισσότερους από 350.000 συνδρομητές.

Έμφαση στο αθλητικό πρόγραμμα

Ο ΟΤΕ έχει καταφέρει ήδη να καταστεί υπολογίσιμος παράγοντας στον συγκεκριμένο χώρο καθώς έχει εξασφαλίσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τη μετάδοση των αγώνων του ισπανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που κατά πολλούς είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Επίσης, έχει εξασφαλίσει για την επόμενη τριετία τη μετάδοση των περισσοτέρων από 1.000 αγώνων της Bundesliga και της Bundesliga 2, ενώ το portfolio του αθλητικού καναλιού του ΟΤΕ, που αποτελεί τον πλέον ισχυρό βραχίονα της προσπάθειας, εμπλουτίζεται συνεχώς.

Πηγή: Euro2day

1 σχόλιο:

  1. Κυρίαρχος "παίκτης" στην ελληνική αγορά της συνδρομητικής - δορυφορικής είναι η Nova - Forthnet η οποία έχει σήμερα περισσότερους από 350.000 συνδρομητές.

    Καλα αυτό παίζεται καθότι ανακοινώνουν πάντα την συνδρομητική βάση. (ενεργούς και μη)
    Δεν λενε πόσοι από αυτούς είναι ενεργοί και πόσοι τους έχουν δώσει τον πουλόπουλο.....

    Θεωρώ ότι με την είσοδο του ΟΤΕ θα συρρικνωθούν οι ενεργοί συνδρομητές της Νova.
    AΡKETA KΡATHΣE Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟΥ ΤΗΣ ΝOVA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.