Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Ετοιμάζουν Ιατρείο διακοπής καπνίσματος και Ιατρείο πόνου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Λειτουργία ιατρείου διακοπής καπνίσματος προγραμματίζεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.
Το ιατρείο -που θα στελεχώνεται από πνευμονολόγο και κοινωνικούς λειτουργούς- αποσκοπεί στο να βοηθά καπνιστές να διακόψουν τη βλαβερή τους συνήθεια, παρέχοντάς τους σχετικές συμβουλές, ενδεχομένως ιατρική αγωγή και φυσικά ψυχολογική υποστήριξη.

Μέχρι σήμερα, στη χώρα μας, ανάλογα ιατρεία λειτουργούν σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Αττικής γενικότερα (Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, «Υγεία», Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας, ΚΑΤ, ΝΙΜΤΣ, «Σωτηρία», Νοσοκομείο Νίκαιας, Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού, Σισμανόγλειο, Δημοτικά Ιατρεία Δήμου Καλλιθέας).

Στην υπόλοιπη Ελλάδα ιατρεία διακοπής καπνίσματος .....

λειτουργούν επίσης στη Θεσσαλονίκη («Γ. Παπανικολάου», «Παπαγεωργίου», «Θεαγένειο») και όσον αφορά στην υπόλοιπη περιφέρεια της χώρας στα νοσοκομεία Κορίνθου, Λάρισας, Χανίων, Ρεθύμνου και στο «Βενιζέλειο» του Ηρακλείου.

Και Ιατρείο πόνου

Ιατρείο πόνου θα λειτουργήσει στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.
Τα ιατρεία αυτά, όπου λειτουργούν, αποτελούν τμήμα του χειρουργικού ή αναισθησιολογικού τομέα κάθε νοσοκομείου και σκοπός τους είναι να παρέχουν συμβουλές, κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και συγκεκριμένη ιατρο-νοσηλευτική φροντίδα.

Οπως γνωστοποιήθηκε, εξ άλλου, οι δραστηριότητές τους αφορούν κυρίως τον οξύ και χρόνιο καρκινικό πόνο, αλλά και άτομα με μετεγχειρητικό πόνο, χρόνιες οσφυαλγίες, νευραλγίες και άλλους ασθενείς.
Τα ιατρεία πόνου στοχεύουν στην ανακούφιση, στην παροχή βοήθειας για καλύτερη αξιοποίηση των λειτουργικών δραστηριοτήτων, στην επανάκτηση της αυτοπεποίθησης του ατόμου και στην επανένταξή του στο κοινωνικό σύνολο.

Στη χώρα μας, τα περισσότερα από τα ιατρεία πόνου λειτουργούν σε νοσοκομεία και ιδρύματα της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, ενώ στην περιφέρεια ανάλογα ιατρεία ενεργοποιούνται στα νοσοκομεία Καβάλας, Ξάνθης, «Αχιλοπούλειο» Βόλου, «Αγιος Ανδρέας» Πατρών, «Αγιος Γεώργιος» Χανίων και Πανεπιστημιακό Λάρισας.

Πηγή: Ελευθερία

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στην Καλαμάτα για την υποστήριξη που παρέχει σε αυτούς που είναι διατεθειμένοι να κόψουνε το τσιγάρο. Καλός ο αντικαπνιστικός νόμος αλλά χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη μπορεί να μην έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Μακάρι και άλλες πόλεις να ακολουθήσουνε συμβάλλοντας τα μέγιστα στην καταπολέμηση της αρρώστιας του καπνίσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.