Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σήμερα

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σήμερα στις περιοχές Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδος, Λέσβου, Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Λευκάδας, Ζάκυνθος, Αχαϊας, Ηλείας, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας, Χαλκιδικής, Έβρου και Καβάλας προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η υπηρεσία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ..........

ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Ειδικότερα, οι εκδρομείς παρακαλούνται:

- να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

- να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.

- να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν.

Τέλος υπενθυμίζεται ο Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός ΄Εκτακτης Ανάγκης 112, που μπορείτε να καλείτε σε ανάλογες καταστάσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.

ImageHost.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.