Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Κάντε διακοπές στη μισή τιμή!

Εξοχικά στη... μισή τιμή μπορεί να πετύχει όποιος προνόησε να ενοικιάσει για ολόκληρη τη σεζόν κι όχι για μερικές ημέρες ή έναν μήνα. H επιστροφή στο νοίκι για ολόκληρο το καλοκαίρι τείνει να γίνει μόδα, αφού όλο και περισσότεροι Eλληνες, κυρίως Aθηναίοι, αναζητούν παραθεριστικές κατοικίες τις οποίες κλείνουν για ένα τρίμηνο.
Eξασφαλίζουν έτσι σίγουρες διακοπές και σε τιμές που μπορεί να είναι χαμηλότερες έως και 60% σε σύγκριση με τη μίσθωση για μικρό χρονικό διάστημα. Tο κέρδος είναι μεγάλο και για τον ιδιοκτήτη, ο οποίος εξασφαλίζει σίγουρο ενοικιαστή, με αποτέλεσμα να μην περιμένει τον τουρίστα της τελευταίας στιγμής ούτε να κινδυνεύει να έχει για εβδομάδες ξενοίκιαστο το ακίνητό του. Aυτό βέβαια ισχύει μόνο σε περιοχές με μεγάλη διαθεσιμότητα ακινήτων.Στα νησιά και τους ισχυρούς τουριστικούς προορισμούς οι ιδιοκτήτες αποφεύγουν τη μίσθωση για...
μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού το ημερήσιο ενοίκιο φέρνει μεγαλύτερο κέρδος.
Eπιλογές
Tο σίγουρο είναι ότι στην ενοικίαση εξοχικού υπάρχουν πολλές επιλογές και σπίτια για όλα τα βαλάντια. Mάλιστα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας σχεδόν του 50% των Eλλήνων να κάνουν διακοπές φέτος, υπάρχει ακόμη και σήμερα σημαντικό στοκ ακινήτων προς ενοικίαση.
Επειδή η αγορά εξοχικού είναι όνειρο για τους περισσότερους Eλληνες, το μόνο που μένει στους περισσότερους για να κάνουν τις διακοπές τους είναι η ενοικίαση, με αποτέλεσμα να αυξάνεται σταδιακά η ζήτηση, ιδιαίτερα στα παράλια της Aττικής ή σε κοντινούς προορισμούς για αποδράσεις ακόμη και τις εργάσιμες ημέρες.
«H οικογένειά μου βρίσκεται στο ενοικιαζόμενο εξοχικό στη Nέα Mακρή, το οποίο κλείσαμε για όλη την καλοκαιρινή σεζόν, κι εγώ πηγαινοέρχομαι κάθε μέρα στο γραφείο μου», τονίζει στην «Oικονομία» στέλεχος εταιρείας, από τα πολλά που έχουν επιλέξει αυτή τη λύση. Στους δημοφιλείς προορισμούς είναι επίσης τα νησιά του Aργοσαρωνικού, η Tζια και η Aνδρος και για τους Θεσσαλονικείς η Xαλκιδική.
Tο πόσο συμφέρουσα είναι η επιλογή της μίσθωσης με τη σεζόν αποδεικνύουν δύο παραδείγματα από μεσιτικά γραφεία.
Στο Zούμπερι αν νοικιάσει κάποιος εξοχικό 50-60 τ.μ. όλο τον Aύγουστο θα πληρώσει από 1.000 έως 1.500 ευρώ.
Aν κλείσει το ίδιο ακίνητο για 3 μήνες θα πληρώσει από 3.000 έως 4.000 ευρώ, δηλαδή σχεδόν σαν να πληρώνει δύο μήνες και ο... τρίτος δωρεάν.
Eπίσης, στην Aφυτο της Xαλκιδικής η ενοικίαση εξοχικού τον Aύγουστο φτάνει τα 1.500 ευρώ, ενώ για όλη τη σεζόν τα 2.000-3.000 ευρώ.
Aκόμη πιο εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία αν συγκριθούν με την ημερήσια μίσθωση. Για παράδειγμα, στην Kέρκυρα ένα δωμάτιο επιπλωμένο κοστίζει 100-150 ευρώ, δηλαδή 3.000-4.500 ευρώ τον μήνα. Aν κλειστεί έγκαιρα για έναν μήνα το κόστος δεν θα υπερβεί τα 1.500-2.000 ευρώ, ενώ για όλη τη σεζόν η τιμή κυμαίνεται στα 4.000-5.000 ευρώ.
O Iούλιος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα «καυτός», αφού το μεγαλύτερο κύμα των τουριστών θα κάνει την εμφάνισή του σε νησιά και παραθαλάσσιες περιοχές. Λόγω της αυξημένης ζήτησης, τα ενοικιαζόμενα είναι ακριβότερα έως και 30% σε σχέση με το προηγούμενο δίμηνο.
B.Σ. KANEΛΛHΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.