Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Χάνεται ένας μισθός από αυξήσεις σε καύσιμα και κινητά

Με απώλεια ενός βασικού μισθού των 655 ευρώ ισοδυναμεί η ετήσια επιβάρυνση που θα υποστεί ένα μικρομεσαίο νοικοκυριό μετά τις δύο τελευταίες φοροεπιβαρύνσεις σε καύσιμα και κινητά τηλέφωνα.
Στην εκτίμηση αυτή προέβη χθες ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης, παραθέτοντας στοιχεία που δείχνουν ότι από το 2004 μέχρι σήμερα τα... μέτρα της κυβέρνησης επιβαρύνουν ετησίως τον οικογενειακό προϋπολογισμό με 3.486 ευρώ επιπλέον, ήτοι 290,5 ευρώ τον μήνα. Όπως προκύπτει ...

από τα στοιχεία από το 2004 μέχρι σήμερα τα αγαθά της καθημερινότητας έχουν αυξηθεί κατά 36,3%.

Μάλιστα, από τις τιμοληψίες που διεξάγει ο Τομέας Ανάπτυξης του κόμματος (3-4 φορές το χρόνο) σε ένα καλάθι 85 βασικών αγαθών μιας μέσης ελληνικής οικογένειας διαπιστώνεται ότι μόλις σε 3 υπάρχει πραγματική μείωση τιμών, σε σχέση με το 2004.

Αντίθετα, στα υπόλοιπα 82 βασικά αγαθά οι σωρευτικές αυξήσεις τιμών φθάνουν το 100% και σε κάποιες περιπτώσεις και το 170 Ενδιαφέρον έχουν τα σενάρια καταναλωτικών συμπεριφορών και χαρακτηριστικών που έχει επεξεργαστεί ο Τομέας Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δείχνουν ότι:

Για τον νέο της γενιάς των 700 ευρώ που χρησιμοποιεί καρτοκινητό και κυκλοφορεί με «παπάκι» ή αυτοκίνητο χαμηλού κυβισμού, η ετήσια επιβάρυνση είναι από 85 έως 205 ευρώ.

Για το ζευγάρι των συνταξιούχων με μικρομεσαίο αυτοκίνητο και δύο κινητά, η επιβάρυνση είναι 402 ευρώ ετησίως.

Για τη μικρομεσαία οικογένεια, η επιβάρυνση αγγίζει τα 655 ευρώ ετησίως.

Για τη μεσαία οικογένεια, τα 976 ευρώ ετησίως κ.ο.κ.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.