Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Ερώτηση Μπρεδήμα για τις διαδικασίες νομιμοποίησης ημιυπαίθριων χώρων

Το θέμα της νομιμοποίησης ημιυπαίθιων χώρων θίγει με ερώτηση του προς τον Νομάρχη Μεσσηνίας Κο Δημήτρη Δράκο ο νομαρχιακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του νομαρχιακού Συμβουλίου κος Θεόδωρος Μπρεδήμας.

Στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον κο Νομάρχη ο κος Μπρεδήμας τον ρωτά για το αν θα πληροφορήσει το σώμα για τις διαδικασίες που θα πρέπει να τηρηθούν εν όψει της νομιμοποίησης αυθαιρέτων ημιυπαίθριων χώρων και στη Μεσσηνία και ειδικότερα στα πολεοδομικά Γραφεία Καλαμάτας, Κυπαρισσίας, Πύλου.

Αναλυτικά η ερώτηση που κατέθεσε ο Κος Μπρεδήμας στον νομάρχη έχει ως εξής: ......

Προς τον Νομάρχη Μεσσηνίας Δημ. Δράκο

ΕΡΩΤΗΣΗ

του νομαρχιακού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Θεοδώρου Παν. Μπρεδήμα, σχετικά με τις διαδικασίες που θα πρέπει να τηρηθούν εν όψει της νομιμοποίησης αυθαιρέτων ημιυπαίθριων χώρων και στη Μεσσηνία και ειδικότερα στα πολεοδομικά Γραφεία Καλαμάτας, Κυπαρισσίας, Πύλου.

(Δια του Προέδρου του Ν. Σ. Χρ. Παναγιωτόπουλου)

κ. Νομάρχη
όπως είναι γνωστόν από 2 Ιουλίου ενεστώτος έτους άρχισε ισχύουσα η ψηφισθείσα από την Βουλή των Ελλήνων νομοθετική ρύθμιση που αφορά την λεγόμενη νομιμοποίηση αυθαιρέτων ημιυπαίθριων χώρων.
Στα πλαίσια αυτής της νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που υπάρχουν οι περιπτώσεις νομιμοποίησης ξεπερνάνε τις 30 χιλιάδες και στα τρία πολεοδομικά γραφεία της Μεσσηνίας, ήτοι Καλαμάτας, Κυπαρισσίας και Πύλου.

Εν όψει όλων αυτών και της ανάγκης αντιμετώπισης του μεγάλου αυτού θέματος εντός της προθεσμίας των 6 μηνών που έχει δοθεί για την υποβολή των απαραιτήτων δικαιολογητικών στις αρμόδιες Πολεοδομίες, γεννάται το μέγα ερώτημα: πως είναι δυνατόν να αντιμετωπισθούν οι 30 και πλέον χιλιάδες αιτήσεις από τους υπηρετούντες υπαλλήλους στις προαναφερθείσες υπηρεσίες;
Συνεπώς θα πρέπει από τούδε να ληφθεί μέριμνα δια την στελέχωση των συνεργείων αυτών από τώρα, δοθέντος ότι εντός δέκα ημερών θα έχουν φθάσει στις αρμόδιες υπηρεσίες οι σχετικές οδηγίες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ

1) Εάν προτίθεται να ενημερώσει το Σώμα για το σημαντικό αυτό θέμα
2) Εάν έχουν ληφθεί ή πρόκειται να ληφθούν μέτρα για την σύσταση συνεργείων από έμπειρους Μηχανικούς για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Καλαμάτα 15-7-09

Ο ερωτών

(Θ. Π. Μπρεδήμας)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.