Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

ΙΚΑ: «Σπάνε» οι κλάδοι υγείας και ασφάλισης

Διαχωρίζονται οι κλάδοι υγείας και ασφάλισης του ΙΚΑ, όπως εξήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Απασχόλησης.
Παράλληλα, ο κ. Κώστας Καραμανλής ζήτησε να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν οι αλλαγές στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών και ταυτόχρονα να ενταθεί η προσπάθεια για την εξάλειψη των πλασματικών αναπηρικών συντάξεων.
Επίσης, έκανε λόγο για περιστολή της εισφοροδιαφυγής και τις σπατάλες στις δαπάνες υγείας μέσω του ΑΜΚΑ, της ενιαίας μηχανοργάνωσης αλλά και της ενοποίησης των ταμείων που προέκυψε με την τελευταία ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Επανέλαβε ακόμη πως η στήριξη της απασχόλησης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης, αναφέρθηκε στη μείωση της ...

ανεργίας μεταξύ του 2004 και του 2008 και υπογράμμισε ότι στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους τα στοιχεία δείχνουν ανακοπή της αυξητικής τάσης της.
Σημείωσε τέλος για άλλη μία φορά πως η διεθνής οικονομική κρίση βρήκε τη χώρα σε καλύτερη θέση από πολλές άλλες κάτι το οποίο απέδωσε στις σοβαρές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.