Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Σκηνές αλλοφροσύνης από την οικογένεια του θύματος

Σκηνές αλλοφροσύνης εκτυλίχθηκαν αργά χθες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διακομίστηκε ο άτυχος Χρήστος Ξενάκης μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκε έξω από κατάστημά του, στην οδό Ναυαρίνου.

Οι δύο αδελφές του, αλλά και πολλοί συγγενείς και φίλοι, είχαν κατακλύσει το χώρο από την πρώτη στιγμή, με τη -δυστυχώς μάταιη- ελπίδα ότι κάτι θα μπορούσαν να κάνουν οι γιατροί για να αποτρέψουν το μοιραίο για τον άνθρωπό τους.
Απεγνωσμένες κραυγές απελπισίας από τις δύο ..........

κοπέλες, πνιγμένες βλαστήμιες και βουρκωμένα μάτια από τους άλλους συγγενείς και τους φίλους, υποδέχθηκαν την ανακοίνωση ότι ο 38χρονος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή -παρά τις προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στα επείγοντα.

Την αμέσως επόμενη στιγμή η μία από τις δύο αδελφές κατέρρευσε ουρλιάζοντας, βλέποντας να περνά από μπροστά της το φορείο με το πτώμα του αδερφού της σκεπασμένο με ένα άσπρο σεντόνι.
Η δεύτερη, μαζί με συγγενείς και φίλους, προσπάθησε να ακολουθήσει το φορείο στο διάδρομο, καλώντας τον αδερφό της να σηκωθεί και να πάει μαζί της.
Λίγο αργότερα, ειδοποιημένοι τηλεφωνικά, έφθασαν οι γονείς τού 38χρονου -ο πατέρας του σε κατάσταση σοκ, πότε απειλούσε θεούς και δαίμονες και καταφερόταν εναντίον του δράστη φωνάζοντας ότι κι αυτός θα πληρώσει με το ίδιο νόμισμα, πότε ηρεμούσε και ξεσπούσε σε ένα βουβό κλάμα.

Η μία κόρη του προσπαθούσε να τον ηρεμήσει, όσο ήταν δυνατόν να πετύχει κάτι τέτοιο, δεδομένης και της δικής της άσχημης ψυχολογικής κατάστασης, ενώ και η ίδια -που με δυσκολία κρατούσε όση ψυχραιμία της είχε απομείνει- ήταν φορές που υποσχόταν ότι ο δράστης θα έχει να κάνει μαζί της.
Ενα χαρακτηριστικό στοιχείο της τραγικότητας των στιγμών ήταν όταν ο απελπισμένος πατέρας, βλέποντας ένα περιπολικό έξω από την είσοδο των επειγόντων, ζητούσε -μέσα στην απελπισία του- από τους αστυνομικούς να του αποκαλύψουν το όνομα του ανθρώπου που σκότωσε το γιο του.

Το πλήρωμα του περιπολικού προσπαθούσε από τη μια να εξηγήσει ότι αυτοί βρίσκονταν εκεί για κάποιο τροχαίο που έτυχε να συμβεί την ίδια ώρα και από την άλλη να τον ηρεμήσουν λέγοντας ότι η Αστυνομία ήδη είχε ξεκινήσει επισταμένες έρευνες για την ανακάλυψη του δράστη.
Περνώντας η ώρα κάποιοι από του φίλους έφυγαν, άλλοι ήρθαν, με τον πατέρα και την κόρη αγκαλιασμένους να συνεχίζουν να περιμένουν στην είσοδο των επειγόντων, μαζί τους και μερικοί στενοί συγγενείς - όλοι τους να θρηνούν το γιο, τον αδελφό και το φίλο που χάθηκε για πάντα.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.