Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Δημόσιο: παράθυρο για διορισμούς μέσω ΟΑΕΔ

ΤΗ γνωστή παλαιοκομματική συνταγή των διορισμών στο Δημόσιο επιμένει να χρησιμοποιεί η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να βελτιώσει την εικόνα της και τα ποσοστά της στις δημοσκοπήσεις.

ΜΟΝΟ που επειδή ο κρατικός προϋπολογισμός δεν αντέχει να πληρώνει περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει για τον σκοπό αυτό και τα χρήματα του ΟΑΕΔ.
ΔΗΛΑΔΗ τα κοινοτικά κονδύλια και τις εισφορές που καταβάλλουν εργαζόμενοι και ..........

εργοδότες τα οποία προορίζονται για την ενίσχυση επιχειρήσεων που προσλαμβάνουν ανέργους.

ΟΥΤΕ λίγο ούτε πολύ η κυβέρνηση για να προχωρήσει στους διορισμούς εξομοιώνει το Δημόσιο με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, παίρνοντας ένα σημαντικό κομμάτι των χρημάτων που πρέπει να διατίθενται για εκπαίδευση εργαζομένων και ανέργων.

ΤΟ χειρότερο είναι ότι οι προσλήψεις αυτές γίνονται με καθαρά κομματικά κριτήρια, χωρίς διαγωνισμούς και αξιολόγηση, χωρίς καμία διαφάνεια.

ΚΑΙ επειδή δεν πρόκειται για μόνιμους υπαλλήλους, αλλά με ολιγόμηνες συμβάσεις, είναι φανερό ότι η κυβέρνηση θέτει σε πολιτική ομηρεία χιλιάδες ανθρώπους και δημιουργεί στρατιές συμβασιούχων οι οποίοι, δικαίως αργότερα, θα απαιτούν τη μονιμοποίησή τους.

ΠΟΛΥ περισσότερο καθώς ήδη υπάρχουν μερικές χιλιάδες που έχουν προσληφθεί μέσω των προγραμμάτων SΤΑGΕ, επίσης μέσω ΟΑΕΔ και φυσικά με αδιαφανείς διαδικασίες. Ανασφάλιστοι οι περισσότεροι έπειτα από λίγο, που λήγουν οι συμβάσεις τους, θα αναζητούν πάλι εργασία.

ΜΑΛΙΣΤΑ η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει ότι τα Ασφαλιστικά Ταμεία, με τα γνωστά οικονομικά προβλήματα, χάνουν από αυτές τις μορφές απασχόλησης πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ τον χρόνο.

ΕΙΝΑΙ δηλαδή η ίδια η κυβέρνηση που υπονομεύει την ασφαλιστική μεταρρύθμισή της και θυσιάζει πόρους των Ταμείων στο κομματικό συμφέρον της.

ΞΕΧΝΑ όμως και κάτι ακόμη η κυβέρνηση: ότι όσους και να διορίσει, πάντα εκείνοι που μένουν εκτός είναι περισσότεροι.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

  1. Ας μην το σχολιάσω γιατί θα χρησιμοποιήσω βαριές κουβέντες.
    Οχι τίποτε άλλο... Θα μου την πουν οι αναγνώστες του blog και θα έχουν και απόλυτο δίκιο.

    Εδω μέσα σε σχόλιο υπάρχει η λέξη μαλάκα και το σχόλιο οδεύει στα σκουπίδια. Και δεν θα μου την πουν αν χρησιμοποιήσω την γλώσσα που αρμόζει σε κάποια λαμόγια δημοσιογράφους που κόπηκαν ξαφνικά για την διαφάνεια???

    Ας μην μιλήσω καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.