Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Οι περιοχές που αναμένεται να βγουν κερδισμένες είναι οι παραλίες της Πελοποννήσου

ΣΕ ΚΑΘΑΡΑ ελληνική υπόθεση εξελίσσεται για τον τουρισμό το φετινό καλοκαίρι. Μπορεί οι ξένοι που θα έλθουν φέτος στη χώρα μας να είναι λιγότεροι κατά 10% σε σχέση με πέρυσι, αλλά οι έλληνες παραθεριστές παίρνουν δυναμικά τη σκυτάλη και φαίνεται πως θα σώσουν, τελικά, σε μεγάλο βαθμό την παρτίδα για τους επαγγελματίες που ζουν από τον τουρισμό.
Τα κύματα των αδειούχων που εξορμούν προς τις παραλίες ουσιαστικά...

από τα μέσα Ιουλίου αλλάζουν άρδην την εικόνα στις τουριστικές περιοχές. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι το Δεκαπενταύγουστο αναμένεται να επαναληφθεί ό,τι έγινε το Πάσχα, αφού οι τελευταίοι αναποφάσιστοι θα φύγουν προς κάποια παραλία.
Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία
Κερδισμένοι

Οι περιοχές που αναμένεται να βγουν κερδισμένες είναι οι παραλίες της Πελοποννήσου, τα νησιά του Ιονίου εξαιτίας των φθηνών εισιτηρίων στα πλοία, τα παράλια της Ηπείρου (Πρέβεζα, Θεσπρωτία), η Πιερία, η Χαλκιδική αλλά και τα παράλια της Θράκης. Ακόμα και προορισμοί όπως το Ηράκλειο και η Ρόδος φαίνεται πως θα μειώσουν σημαντικά τις απώλειές τους χάρη στους Ελληνες.

Το κόστος στα πλοία, τα δωμάτια αλλά και το φαγητό και τη διασκέδαση καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό και τις προτιμήσεις. Ζάκυνθος και Κεφαλονιά στο Ιόνιο συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις περισσότερων οικογενειών καθώς με 120 ευρώ περίπου πηγαίνει και επιστρέφει μια τετραμελής οικογένεια με Ι.Χ., όταν την ίδια στιγμή το αντίστοιχο κόστος για τις Κυκλάδες ξεπερνάει τα 400 ευρώ.

Σημεία των καιρών αποτελούν και οι νέες διατροφικές τάσεις που διαμορφώνονται στις παραλίες. Οι αστακομακαρονάδες έπεσαν από το θρόνο τους για να μειωθεί το κόστος των διακοπών και στη θέση τους σκαρφαλώνουν ταχύτατα το σουβλάκι και οι κρέπες. Η στροφή στο γρήγορο φαγητό έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς να «τσιμπήσουν» προς τα πάνω τις τιμές, όπως προκύπτει από τα σχετικά στατιστικά στοιχεία των πρώτων μηνών του χρόνου. Ταυτόχρονα, ωστόσο, οι εστιάτορες φαίνεται πως έβαλαν σε πολλές περιοχές νερό στο κρασί τους και οι τιμές έπεσαν.

*Να σημειωθεί ότι ακόμα και τον Ιούλιο γίνονται προσφορές, αρκεί κανείς να ψάχνει. Στις περισσότερες περιοχές η πλειονότητα των δωματίων προσφέρεται σε τιμές 50-80 ευρώ. Ωστόσο, προσφορές γίντοναι σε όλη την γκάμα των ξενοδοχείων. Στη Ρόδο κοστίζει 130 ευρώ το δωμάτιο σε πεντάστερο ξενοδοχείο με όλα τα γεύματα και τα ποτά πληρωμένα, ενώ στο Ηράκλειο η τιμή ενός δωματίου all inclusive σε μονάδα τεσσάρων αστέρων είναι 120-160 ευρώ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.