Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Οι αρχές έχουν χάσει την μπάλα και η Μπόελ επιστρέφει...

Με ηφαίστειο που είναι έτοιμο να εκραγεί έμοιαζε από τη Σαντορίνη, παρά τη γενικότερα ψύχραιμη και φιλική στάση της, η Επίτροπος Γεωργίας, Μαριάν Φίσερ - Μπόελ, όταν συνειδητοποίησε ότι η Κομισιόν δεν έχει λάβει ποτέ επίσημο αίτημα από την Ελλάδα για να δώσει κατ' εξαίρεση αποζημιώσεις 500 εκατ. ευρώ στους αγρότες. Σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στον ανταποκριτή μας και φιλοξενεί η εφημερίδα Αgrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 11 Ιουλίου, η κ. Μπόελ θεωρεί αδικία το ιστορικό μοντέλο των επιδοτήσεων και για πρώτη φορά ξεκάθαρα τάσσεται υπέρ της περιφερειοποίησης.
Άγνωστο παραμένει πότε θα γίνει...

τελικά η κατανομή δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα για το 2008, όπως αποκαλύπτει σε αναλυτικό ρεπορτάζ της η εφημερίδα του Σαββάτου. Υποτίθεται ότι η κατανομή θα έπρεπε να γίνει μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2009, αλλά αυτό δεν συνέβη. Η Agrenda απευθύνθηκε για το θέμα αρκετές φορές στο γραφείο του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά απάντηση δεν δόθηκε. Διαβάστε όλα όσα θέλετε να ξέρετε.

Ακόμα, αποκλειστικά σε αυτό το φύλλο της εφημερίδας, ενημερωθείτε για το Μέτρο 132 "Συμμετοχή Γεωργών σε Συστήματα για την ποιότητα Τροφίμων", το οποίο ανοίγει πλέον και επίσημα, αφού την ερχόμενη Δευτέρα θα δημοσιευθεί η προκήρυξή του και θα κοινοποιηθεί στις κατά τόπους διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε αυτό το φύλλο της, η Agrenda δημοσιεύει τον πίνακα με τον υπολογισμό των μορίων, που μπορεί να συγκεντρώσει ένας υποψήφιος κατά την αξιολόγηση του φακέλου του, έτσι ώστε να ξέρει ο καθένας πού βαδίζει.

Ακόμα, μάθετε μόνο από την εφημερίδα Agrenda, για την επικρατούσα ατμόσφαιρα στο φετινό παγκόσμιο συνέδριο λιπασμάτων της IFA, που έγινε στη Σαγκάη στις 25-27 Μαΐου, που χαρακτηρίστηκε από τους παρευρίσκοντες επιεικώς μελαγχολική. Σε πλήρη αντίθεση με πέρυσι που οι αγρότες, οι έμποροι και οι παραγωγοί απολάμβαναν μεγάλα κέρδη από τις υψηλές τιμές των προϊόντων και των λιπασμάτων, οι φετινοί συμμετέχοντες όταν δεν θρηνούσαν για τις λιγοστές δραστηριότητες, μιλούσαν για το 2008 σαν μια πρωτοφανή κατάσταση αλλά και με την ελπίδα ότι σταδιακά η συνήθης κατάσταση στην αγορά λιπασμάτων θα επιστρέψει.

Σύμφωνος με την πρακτική του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ανάθεση της διαδικασίας της ενεργοποίησης των δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης στην ΠΑΣΕΓΕΣ και τις ΕΑΣ, είναι ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας, Β. Κοζομπόλης. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα δηλώνει στην Agrenda, θεωρεί ότι οι γκρίνιες που εκδηλώθηκαν θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί, εάν οι αποφάσεις του ΥΠΑΑΤ τόσο για το κόστος, όσο και για την οργάνωση έναρξης του έργου, είχαν ληφθεί από το φθινόπωρο του 2008.
AGRONEWS




2 σχόλια:

  1. Πότε θα τιμηθούν οι 2100 Μεσσήνιοι (Ηροδ. Ζ' 202-205) που έλαβαν μέρος στην πολυήμερη μάχη των Θερμοπυλών, με ένα άγαλμα στον άγνωστο Μεσσήνιο πεσόντα Θερμοπυλομάχο εκεί αλλά και στη Μεσσηνία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου προσωπικά αγνοώ το θέμα. Εχω την αίσθηση ότι και άλλοι δεν το γνωρίζουν.
    Στείλε με e mail ότι πληροφορίες έχεις για να αναδείξουμε αυτό το τόσο ενδιαφέρον για την περιοχή μας ιστορικό στοιχείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.