Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Καθαρισμός ανάδειξης της παραλίας “Στομίου” Φιλιατρών

Με στόχο την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου που βρίσκεται κοντά στην παραλία “Στόμιο” των Φιλιατρών γίνονται εργασίες καθαρισμού από συνεργεία της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας.

Χθες ο δήμαρχος Φιλιάτρων Αλκης Ξύγκας, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας- Χρίστος Ριζάς και ο πρόεδρος του συλλόγου των «Φίλων του Μεσσηνιακού Κόλπου» Αγγελος Δημόπουλος επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο «Στομίου» Φιλιατρών όπου εκτελούνται οι εργασίες καθαρισμού .

Οι εργασίες γίνονται υπό την επίβλεψη της .......

ΛΗ΄ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων και συγκεκριμένα, της αρχαιολόγου κας Σοφίας Μυλωνά.

Το “Στόμιο” υπήρξε προϊστορικός οικισμός που εκτείνεται ανατολικά του φιλιατρινού ποταμού μέχρι την εκβολή του στη θάλασσα.
Ο κ. Ξύγκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εργασίες και δήλωσε ότι αυτή η προσπάθεια αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την ανάδειξη του συγκεκριμένου χώρου.
Ο κ. Ριζάς επεσήμανε ότι αυτή η συλλογική προσπάθεια είναι η απαρχή προβολής -αξιοποίησης τόσο του αρχαιολογικού χώρου του «Στομίου» όσο και του φυσικού τοπίου που τον περιβάλλει.

Τόνισε δε ότι ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να λειτουργήσει με τη μορφή περιβαλλοντικού - αρχαιολογικού πάρκου σε συνδυασμό με την ύπαρξη περιπατητικής - ποδηλατικής διαδρομής.
Από την πλευρά των «Φίλων του Μεσσηνιακού Κόλπου» ο κ. Δημόπουλος πρόσθεσε ότι με τη συμβολή του Δήμου, της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας - Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ και εθελοντών του Συλλόγου, επιτεύχθει ένας από τους στόχους των «Φίλων του Μεσσηνιακού Κόλπου» που ο ίδιος εκπροσωπεί.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.