Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Παρέμβαση των ΕΑΣ για την ΒΦΛ, ζητούν οι εργαζόμενοι

Να παρέμβουν στην Πολιτεία και «να απαιτήσουν να ακυρωθεί η πώληση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων» καλούν τις Ενώσεις οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ.

Σε επιστολή που απέστειλαν χθες στο νομαρχιακό και το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ δηλώνουν ότι ξεκινούν «αγώνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του αγροτικού κόσμου της χώρας» και διευκρινίζουν:

«Δεν λέμε απλά όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΒΦΛ. Υπερασπιζόμαστε και αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο χαρακτήρα της ΒΦΛ ΑΕ με την υφιστάμενη μετοχική...

σύνθεση που να αποτελεί τον πυλώνα στήριξης της αγροτικής οικονομίας. Οι τράπεζες πουλάνε τη ΒΦΛ. Γιατί; Η πολιτεία σιωπά. Θα τους αφήσουμε έτσι; Εμείς λέμε όχι».

Οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ χαρακτηρίζουν την Βιομηχανία ως «το διαμάντι της χώρας» και επισημαίνουν:

«Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι το θέμα πώλησης της ΒΦΛ είναι πολιτικό και ότι η Πολιτεία μπορεί να την σταματήσει. Αρμοδίως μπορεί και πρέπει να παρέμβει στην ΔΕΠΑ και την Εθνική τράπεζα, της οποίας την διοίκησή ορίζει το κράτος και να σταματήσει αυτήν την ανεπίτρεπτη και καταχρηστική συμπεριφορά τους απέναντι σε μια εταιρεία στρατηγικής σημασίας για τον πρωτογενή αγροτικό τομέα. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση και να πιεσθεί πολιτικά τα υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης».
ΠΑΣΕΓΕΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.