Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Προσοχή σε προϊόντα που υπόσχονται πρόληψη ή θεραπεία της νέας γρίπης

Προσοχή στους επιτήδειους, συνιστά η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής, με αφορμή τηλεφωνήματα καταναλωτών που δέχτηκε για το κατά πόσον είναι αξιόπιστα διάφορα προϊόντα ή σκευάσματα ή συσκευές προφύλαξης που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και υπόσχονται πρόληψη ή θεραπεία της ' νέας γρίπης Α(Η1Ν1)'.
Η ΕΚΠΟΙΖΩ συνιστά στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, υποψιασμένοι και προσεκτικοί. Συγκεκριμένα, ήδη έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο Διαδίκτυο προϊόντα όπως σαμπουάν, μάσκες, γυαλιά...

που υπόσχονται πρόληψη από τον ιό, συμπληρώματα διατροφής με "θεραπευτικές ιδιότητες", ακόμα και κλιματιστικά σώματα που "σκοτώνουν" τον ιό, κινέζικης κατά κύριο λόγο προέλευσης.

''Τέτοιου είδους ενέργειες συνιστούν αθέμιτες πρακτικές ορισμένων επιτήδειων που εκμεταλλευόμενοι την εύλογη ανησυχία των καταναλωτών αποσκοπούν στην αποκόμιση κέρδους. Οι καταναλωτές θα πρέπει να εμπιστεύονται μόνο εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ σκευάσματα και να μην παρασύρονται από την παραπλανητική προώθηση αμφίβολης ποιότητας προϊόντων που, όχι μόνο είναι αναποτελεσματικά για την καταπολέμηση της νέας γρίπης, αλλά είναι πολύ πιθανό να θέσουν την υγεία τους σε κίνδυνο'' σημειώνει η ΕΚΠΟΙΖΩ.

Έγκυρες πληροφορίες και απαντήσεις για όλα όσα αφορούν την "νέα γρίπη" μπορούν, όσοι το επιθυμούν, να αναζητήσουν στις ακόλουθες ιστοσελίδες/τηλέφωνα:

- ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ

Γραφείο Ενημέρωσης Νοσημάτων, τηλ. 210-5212000, www.keelpno.gr

- ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Τηλ. κέντρο: 210 650 7200 http://www.eof.gr/web/guest/home

- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ της Ε.Ε

http://ec.europa.eu/health/ph_threats/com/Influenza/novelflu_el.htm

Τέλος, οι καταναλωτές καλούνται να καταγγέλλουν αυτές τις πρακτικές στο υπουργείο Ανάπτυξης (τηλ.1520), για να επιβληθούν κυρώσεις στους κερδοσκόπους, όπως και στην ΕΚΠΟΙΖΩ (210 3304444, info@ekpizo.gr).
Πηγή: Express.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.