Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Διορισμοί εκπαιδευτικών. Ποιοί διορίζονται, τι δικαιολογητικά χρειάζονται

Μετά την ανακοίνωση, σήμερα Παρασκευή 31 Ιουλίου, των οριστικών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού των εκπαιδευτικών για τους κλάδους των Φιλολόγων, των Θεολόγων, της Γερμανικής, Γαλλικής και Ιταλικής Φιλολογίας (ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ 2Π/2008 και 3Π/2008) το ΥΠΕΠΘ ανάβει «πράσινο» φως για το διορισμό των εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, την Δευτέρα θα ανακοινωθούν από το Ολοκληρωμένο Πληροφορικό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΕΠΘ οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης των 170.000 περίπου υποψηφίων εκπαιδευτικών και μετά τις ενστάσεις, που θα κρατήσουν περίπου τρεις μέρες, θα επισημοποιηθούν οι τελικοί κατάλογοι.

Την Πέμπτη 6/8 ή την Παρασκευή 7/8, το ΥΠΕΠΘ θα ανακοινώσει τις Εγκυκλίους ..........

μόνιμου διορισμού όλων των κατηγοριών των εκπαιδευτικών (κατηγορία ΑΣΕΠ, κατηγορία 40%, κατηγορία 24μηνου και κατηγορία 30μηνου).

ΟΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Οι Φιλόλογοι, Θεολόγοι, Γερμανικής, Γαλλικής και Ιταλικής Φιλολογίας των οποίων τα οριστικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 31Ιουλίου πρέπει να προσέξουν την τήρηση των ημερομηνιών που θα ορίσει το ΥΠΕΠΘ για τις ενστάσεις καθώς οι μέρες που θα έχουν στη διάθεσή τους γι αυτή την διαδικασία θα είναι λίγες.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΛΠ

Προβλήματα υπάρχουν με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού των εκπαιδευτικών στους κλάδους Πληροφορικής, Κοινωνιολογίας, και ορισμένων άλλων μικρότερων κλάδων (π.χ Θεατρολόγοι) καθώς και των τεχνικών ειδικοτήτων. Τα προβλήματα συνδέονται με το γεγονός ότι δεν υπάρχουν βαθμολογητές έτσι ώστε να προχωρήσει γρήγορα η βαθμολόγηση των γραπτών και βέβαια η είσοδος στον Αύγουστο δυσκολεύει τα πράγματα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΣΕΠ η βαθμολόγηση των γραπτών των παραπάνω ειδικοτήτων είναι πιθανόν να ολοκληρωθεί στο δεύτερο 15/νθήμερο του Αυγούστου οπότε το ΥΠΕΠΘ είναι αναγκασμένο να προχωρήσει σε πρόσκληση υποψηφίων για μόνιμο διορισμό στα τέλη του Αυγούστου. Είναι φανερό ότι ορισμένοι κλάδοι εκπαιδευτικών που συνδέονται με τα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ θα φτάσουν στα σχολεία μαζί με τους μαθητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΕΠΘ όσοι εκπαιδευτικοί των παραπάνω κλάδων ανήκουν στην κατηγορίων του 40% (ενιαίος πίνακας) θα κληθούν να συμπληρώσουν την αίτηση μόνιμου διορισμού μέσα στο α΄ 10ήμερο του Αυγούστου με Εγκύκλιο που θα ανακοινώσει εκείνη την περίοδο το ΥΠΕΠΘ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 24ΜΗΝΟΥ

Για την κατηγορία 24μηνου το ΥΠΕΠΘ έχει εξασφαλίσει φέτος 1200 πιστώσεις για το διορισμό εκπαιδευτικών Β/βάθμιας. Για το διορισμό εκπαιδευτικών Α/βάθμιας έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις για περίπου 215 νηπιαγωγούς και περίπου 5 δασκάλους. Το ΥΠΕΠΘ υπολογίζει ότι φέτος θα διοριστούν μόνιμα το σύνολο των εκπαιδευτικών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης που ανήκουν στην κατηγορία του 24μηνου.

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ 600 ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Στο διάστημα 3 έως 7 Αυγούστου το ΥΠΕΠΘ θα ανακοινώσει το διορισμό 600 περίπου πολύτεκνων εκπαιδευτικών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης.

ΠΟΣΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ

6.500 περίπου μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα διοριστούν το σχολικό έτος 2009/10 στις σχολικές μονάδες της δημόσιας Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ).

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ

Οι ενδιαφερόμενοιυποψήφιοι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση για μόνιμο διορισμό, σε έντυπο μηχανογραφικής επεξεργασίας, που θα χορηγείται από τις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Εκπαίδευσης. Η Αίτηση-Δήλωση θα υποβληθεί σε μία μόνο Διεύθυνση ή Γραφείο Εκπαίδευσης (οποιαδήποτε) αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

Ο αριθμός όσων θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση θα είναι μεγαλύτερος του αριθμού των διοριζομένων. Σε περίπτωση ισοβαθμίας για την κατάταξη των υποψηφίων λαμβάνεται υπόψη ο χρόνος κτήσης του πτυχίου και σε περίπτωση επανάληψης της ισοβαθμίας, λαμβάνεται υπόψη ο βαθμός πτυχίου.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν όλες τις περιοχές διορισμού καθώς και όλα τα δυσπρόσιτα σχολεία, με τη σειρά που επιθυμούν εφόσον επιθυμούν να διοριστούν οπωσδήποτε.

Υποψήφιοι σε περισσοτέρους του ενός κλάδους δηλώνουν τον κλάδο στον οποίο επιθυμούν να διοριστούν κατά προτεραιότητα.

Όσοι διορίζονται και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία, καθώς επίσης όσοι αναλαμβάνουν υπηρεσία αλλά παραιτούνται μέσα σ΄ ένα χρόνο από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του διορισμού τους διαγράφονται από τους πίνακες διοριστέων και δεν έχουν δικαίωμα υποβολής νέας αίτησης για εγγραφή στους παραπάνω πίνακες, αν δεν παρέλθει διετία από την παραπάνω ημερομηνία.

Δεν διορίζονται: ι) όσοι δεν έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή δεν έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές, ιι) όσοι έχουν αναγνωρισθεί ως αντιρρησίες συνείδησης και δεν έχουν εκπληρώσει, σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας, άοπλη θητεία ή εναλλακτική πολιτική κοινωνική υπηρεσία. Οι υποψήφιοι υπάλληλοι πρέπει να έχουν τα προσόντα διορισμού τόσο κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων όσο και κατά το χρόνο του διορισμού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν μαζί με το έντυπο της Αίτησης-Δήλωσης, ανάμεσα σε άλλα και τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Επίσημο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών, στο οποίο θα αναγράφεται η ημεροχρονολογία και ο βαθμός κτήσης του πτυχίου.

2. Αντίγραφο του πιστοποιητικού στρατολογίας τύπου Α΄ από το οποίο να προκύπτει ότι έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή ότι έχει οριστικά νόμιμα απαλλαγεί από αυτές, κατά το χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

3. Φωτοτυπία δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου. Στοιχεία του δελτίου ταυτότητας και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, που έχουν δηλωθεί κατά την υποβολή της αίτησης ένταξης στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών σχολ. έτους 2008-2009 και έχουν μεταβληθεί δηλώνονται υποχρεωτικά με υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν.1599/1986.

4. Τίτλο Παιδαγωγικής Επάρκειας, εφόσον αποτέλεσε κριτήριο κατάταξης στον οικείο πίνακα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.