Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Μέσα Σεπτεμβρίου οι πρώτες δόσεις εμβολίου της νέας γρίπης

Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να φθάσουν στη χώρα μας οι πρώτες δόσεις του εμβολίου της νέας γρίπης -σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας- και θα χορηγηθούν, αφού πρώτα εγκριθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχολεία και νοσοκομεία θα είναι οι πρώτοι χώροι εμβολιασμών, καθώς παιδιά έφηβοι και εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, θεωρούνται από τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, από τις 24 Αυγούστου θα παραληφθούν νέες παρτίδες του εμβολίου κατά του πνευμονιόκοκκου, καθώς τα αποθέματα των φαρμακείων έχουν εξαντληθεί.

Ο αγώνας δρόμου που έχουν ξεκινήσει οι επιστήμονες για την παρασκευή ενός .........

ασφαλούς εμβολίου, έναντι της γρίπης, θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων

4 διαφορετικά «πρότυπα»

Ήδη, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εγκρίνει 4 διαφορετικά «πρότυπα» εμβόλια τα οποία παρασκευάστηκαν με τροποποίηση του στελέχους του ιού της γρίπης των πτηνών με αυτό της νέας γρίπης, το οποίο είναι και παρόμοιο. Αυτά τα εμβόλια έχουν δοκιμαστεί έως και σήμερα σε 8 χιλιάδες ασθενείς. Τα συμπεράσματα για το αν είναι ασφαλή αναμένονται το Σεπτέμβριο.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές, όσοι εργάζονται σε θέσεις «κλειδια» στον κρατικό μηχανισμό, οι χρόνια πάσχοντες και τα παιδιά ηλικίας από 6 έως και 18 ετών θα είναι οι πρώτες ομάδες που θα εμβολιαστούν με το πανδημικό εμβόλιο. Όσοι από αυτούς δεν επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο θα μπορούν εγγράφως να αρνηθούν.

Οι πρώτες δόσεις θα φθάσουν έως τα μέσα Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα διαβεβαιώνει το υπουργείο Υγείας, όμως δεν θα χρησιμοποιηθούν τα εμβόλια, εάν δεν δοθεί το πράσινο φως για την ασφάλειά τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εν τω μεταξύ άδειασαν τα ράφια των φαρμακείων από το εμβόλιο έναντι του πνευμονιόκοκκου που προστατεύει από την πνευμονία. Από τις 24 Αυγούστου θα παραληφθούν νέες παρτίδες.

Και ιός πολιτικής αντιπαράθεσης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται με υπευθυνότητα το θέμα, ενώ η Αλέκα Παπαρήγα από τη Θεσσαλονίκη αναρωτήθηκε ποιος μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια του εμβολίου.

Το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Για «ανοίκειο τρόπο» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στην απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη νέα γρίπη, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι «είναι η πρώτη φορά που μιλά ο πρωθυπουργός για την "γρίπη" για να απαντήσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ικανοποίησή του αν, όπως είπε, «με τις ενέργειές μας "βάλαμε μπρος" το σύστημα», αναφερόμενος δε σε χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Υγείας δήλωσε ότι ο κ. Δ. Αβραμόπουλος «εξακολουθεί να λέει ανακρίβειες», σχετικά με τα κρούσματα στην Ελλάδα.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.