Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Οριστική η απόφαση Μανώλη να αποχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία

Λίγα 24ωρα μετά την επιστολή-φωτιά των 16 στελεχών της ΝΔ στη Λάρισα προς τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, που διαμηνύουν ότι δεν θα ξαναψηφίσουν το κόμμα αν δεν ληφθούν ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες «εδώ και τώρα», λάδι στη φωτιά έριξε ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανώλης, ο οποίος με δήλωσή του οριστικοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει από το κυβερνών κόμμα τον Σεπτέμβριο, λέγοντας μάλιστα πως «η κυβέρνηση έχει χάσει το παιχνίδι».

Την ίδια ώρα, ο συνδικαλιστής Θανάσης Κοκκινούλης εξαπέλυσε νέα επίθεση σε κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, στοχεύοντας αυτή τη φορά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο και τον προκάτοχό του Θοδωρή Ρουσόπουλο.

Σε δήλωσή του στο Κανάλι 1, ο Γιάννης Μανώλης ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από .......

το κόμμα στις 7 Σεπτεμβρίου, δηλώνοντας, μάλιστα, ότι:

«Η κυβέρνηση έχει χάσει το παιχνίδι. Ίσως είναι αργά για αλλαγές. Οι αλλαγές και οι πρωτοβουλίες παίρνονται όταν πρέπει. Χρειαζόμαστε ηλεκτροσόκ κι όχι βαλεριάνες».

Η δήλωση Μανώλη δεν ήταν το μοναδικό πλήγμα που δέχθηκε μέσα σε ελάχιστες ώρες η κυβέρνηση, καθώς ο συνδικαλιστής Λάρισας Θανάσης Κοκκινούλης επανήλθε, στρεφόμενος αυτή τη φορά εναντίον τόσο του κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου όσο και του τέως υπουργού Επικρατείας Θεόδωρου Ρουσόπουλου.

Σε συνέντευξή του στον Real FM, και απαντώντας στην ερώτηση εάν ο κ. Αντώναρος θα πρέπει να παραμένει στη θέση του μετά τη δήλωσή του ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι ο Κοκκινούλης, ο συνδικαλιστής απάντησε: «Κι ο Ρουσόπουλος είπε ότι ντρέπεται για λογαριασμό μου και τώρα μαζεύει βρούβες στο υπόλοιπο Αττικής».

Παράλληλα, αφού υποστήριξε πως η επιστολή που υπογράφουν τα 16 «γαλάζια» στελέχη μεταφέρει το κλίμα των ψηφοφόρων της ΝΔ, κατέληξε: «Ο πρωθυπουργός να πετάξει τα καρκινώματα που έχουν προσβάλει την ηθική και την κουλτούρα των Ελλήνων σε ό,τι αφορά θέματα ηθικής τάξης».

Αποστάσεις από τη στάση που κράτησε ο κ. Αντώναρος σχετικά με την επιστολή (σ.σ. είπε ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξή της και μίλησε για τοποθετήσεις «μεμονωμένων πολιτών») κράτησε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, ο οποίος τόνισε ότι στη ΝΔ «μελετούμε την επιστολή με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή».

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.