Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Οι Φιλιατρινοί τίμησαν το δικό τους παιδί, τον Θεόδωρο Μαραγκό.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΝΟ στο Φιλιατρά News

Παρουσία πλήθους κόσμου έγινε χθες η προβολή της ταινίας "Ισοβίτες" στο Αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών.
Στην εκδήλωση παρευρέθη όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενη ανάρτηση και ο ίδιος ο σκηνοθέτης ο οποίος προλόγισε την ταινία του ευχαριστώντας παράλληλα τον κόσμο που τον τίμησε με την παρουσία του.

Την εκδήλωση άνοιξε η υπεύθυνη των πολιτιστικών του Δήμου κα Δώρα Λεβεντούρη η οποία αναφέρθηκε στο έργο του Θεόδωρου Μαραγκού λέγοντας ότι οι ταινίες του εκτός από τα βραβεία που έχουν πάρει έχουν κάνει ρεκόρ εισιτηρίων και συνδυάζουν την καλλιτεχνική με την εμπορική ποιότητα.

"Ποιός δεν θυμάται την ταινία μεγάλου μήκους "Λάβετε θέσεις" η οποία γυρίστηκε .......

στα Φιλιατρά το 1973 η οποία έχει κάνει γνωστή την πόλη μας ανά το Πανελλήνιο και έχειο πάρει 4 βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Ποιος δεν ξέρει το ντοκυμανταίρ Φιλιατρά η ιδιαίτερη πατρίδα μου" είπε χαρακτηριστικά η Κα Λεβεντούρη.
Κλείνοντας το καλωσόρισμα της η κα Λεβεντούρη ευχαρίστησε τον Θεόδωρο Μαραγκό για την πολλαπλή και καλλιτεχνική του προσφορά στον τόπο μας και του ευχήθηκε κι άλλες πολλές επιτυχίες.

Ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών "Ο Πυρσός" είπε ότι η ταινία ονομάζεται Ισοβίτες.
Αν και ο Θεόδωρος Μαραγκός είναι ισοβίτης. Αθεράπευτος ισοβίτης από την δεκαετία του 70. Από το 70 μέχρι σήμερα ο Θεόδωρος Μαραγκός δεν έχει αλλάξει. Έχει παραμείνει ίδιος. Βλέποντας τα έργα του διακρίνεις ότι έχει ένα χαρακτήρα συνέχειας και συνέπειας στην κινηματογραφική του γραφή.

Ο κος Μαραγκός στον πρόλογό του μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στις αρχές της καριέρας του.
Για την εποχή της χούντας, για την εποχή που το Ελληνικό κράτος έψαχνε για το τι κινηματογράφο θα είχαμε οι Έλληνες. Και εγώ δεν ήμουν στις επιλογές τους.
Όμως το πάλεψα και για την επαναφορά μου στον κινηματογράφο με επανέφερε η τεχνολογία και το ψηφιακό video.
Xωρίς μεγάλο κόστος έκανα μια ταινία όπως κάνουν σήμερα πολλά παιδιά.
Tα τελευταία 4 χρόνια έκανα 3 ταινίες το "Μπλακ Μπεεε" το "αρκεί να φαίνονται ωραία" και τους "ισοβίτες" την οποία χρηματοδότησε το κέντρο κινηματογράφου.

Ευχαρίστησε τον πυρσό, την κινηματογραφική λέσχη, το Δ.Σ. του συλλόγου για την τιμή που μου κάνουν να φέρουν την ταινία εδώ. Ευχαρίστησε τον κόσμο που τον τίμησε με την παρουσία του και αναφέρθηκε στους συντελεστές του έργου που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση όπως την Κωσταντίνα Γκόρου που έπαιξε στην ταινία και είναι Φιλιατρινιά, Ο Κος Γρηγόρης Χαλιακόπουλος που έχει γράψει τους στίχους στο τραγούδι που ακούγεται, η σύζυγος του Θεόδωρου Μαραγκού Αγγελική η οποία ασχολήθηκε με τα κοστούμια.
Κλείνοντας είπε ότι έκανε μια ταινία που να απευθύνεται στον κόσμο να τον διασκεδάσει και να του πει κάποια πράγματα. Προσφέρθηκε στο τέλος της ταινίας όσοι το επιθυμούσαν να κάνουν μια κουβέντα για το έργο.

Σε αποκλειστικές δηλώσεις του Σκηνοθέτη κου Μαραγκού στο Φιλιατρά News, είπε:
"Πρώτα και κύρια θα ήθελα να ευχαριστήσω την κινηματογραφική λέσχη, που παίζει την ταινία μου εδώ στην πατρίδα μου.
Είχα πρόθεση να κάνω μια ταινία που θα απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, να το διασκεδάσει και να την κριτικάρει.
Το περιεχόμενο της ταινίας έχει να κάνει με την Ελευθερία του Ανθρώπου.
Υπάρχουν δυο ήρωες μέσα στην ταινία που είναι ελεύθερος και ταξιδεύει και ένας άλλο που πιστεύει ότι μέσα στην φυλακή η ζωή είναι καλύτερη Δηλαδή ότι είσαι πιο ελεύθερος έτσι όπως έχουν καταντήσει την ζωή.
Κάπουα στιγμή συναντιούνται στο ίδιο κελί και πλακώνονται προσπαθώντας να ξεκαθαρίσουν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται τα προσωπικά τους, τις έννοιες τους."

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

924.jpg (306 KB) 925.jpg (532 KB) 926.jpg (340 KB) 927.jpg (589 KB) 929.jpg (443 KB) 932.jpg (432 KB) 933.jpg (433 KB) 935.jpg (428 KB) 936.jpg (416 KB) 939.jpg (555 KB) 937.jpg (437 KB) 940.jpg (479 KB)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.