Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Συνεδριάζει σήμερα η Διυπουργική για τη νέα γρίπη

Το Εθνικό Σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης θα παρουσιάσει σήμερα Παρασκευή στις 10:00 το πρωϊ ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Παιδείας και Θρησκευμάτων Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Το Εθνικό Σχέδιο, όπως ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, στη συνέχεια θα αποσταλεί στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Χθές ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τα προεδρεία της ΕΝΑΕ και της ΚΕΔΚΕ

Όπως είπε μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος, οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις τίθενται υπό τις οδηγίες του υπουργείου και του Κεντρικού Εθνικού Σχεδιασμού και συστρατεύονται για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. «Καταθέτουμε -είπε- τοπικά σχέδια δράσης επί τη βάση του κεντρικού σχεδιασμού και ......

των οδηγιών οι οποίες έχουν ήδη δοθεί και είμαστε βέβαιοι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Δράκος επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στις Νομαρχίες και όπως είπε, ζητήθηκε η ενίσχυση σε στελεχιακό δυναμικό και πόρους για να μπορέσουν οι Ν.Α να ανταποκριθούν καλύτερα.

Ερωτηθείς αν αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι υποδομές για να λειτουργήσει το σχέδιο με τις Νομαρχίες, ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι οι υποδομές που υπάρχουν, βελτιώνονται συνεχώς. «Ήδη -σημείωσε- υπάρχουν τα σχέδια όπως σας είπα και πολύ σύντομα και με τον διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων, κατόπιν εντολής που εδόθη από τον υπουργό, θα έχουμε και δεύτερη συνάντηση σε επίπεδο αρμοδίων αντινομαρχών. Επίσης -όπως έκανε γνωστό- θα συσταθεί επιτροπή στο πλαίσιο της ΕΝΑΕ για να υπάρχει αποτελεσματικότερος συντονισμός και επίλυση τυχών προβλημάτων που υπάρχουν ή θα ανακύψουν».

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας συνέστησε για μία ακόμη φορά ψυχραιμία και διαβεβαίωσε ότι το Εθνικό Σχέδιο είναι πλήρες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Οι συναντήσεις αυτές θα ήταν πιο χρήσιμες αν η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση είχε στα χέρια της ένα σχέδιο για το τι ακριβώς πρέπει να κάνουν και απ' ότι φάνηκε από τις δηλώσεις στελεχών της αυτοδιοίκησης τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας: «περιμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον ένα τέτοιο σχέδιο, καλό είναι η κυβέρνηση να ασχοληθεί με την διαχείριση αυτής της κρίσης και όχι με το ΠΑΣΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.