Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Ετήσιο τσεκ απ για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

Κύριος τόχος είναι ο εκσυγχρονισμός του ΙΚΑ, τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υποκατάστημα Περιστερίου και αναφέρθηκε στο διαχωρισμό του τομέα υπηρεσιών από εκείνον της ασφάλισης, ανακοινώνοντας παράλληλα την έναρξη προγράμματος προληπτικής ιατρικής (ετήσιο τσεκ απ για όλους τους ασφαλισμένους) από 1ης Σεπτεμβρίου.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς τα εμπρός. Τόσο σε επίπεδο εξοπλισμού και στελέχωσης, όσο και σε επίπεδο αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών του Ιδρύματος.

«Βεβαίως -αναγνώρισε- δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Βεβαίως μένουν να γίνουν .........

ακόμα περισσότερα. Υπάρχουν ελλείψεις και κενά. Κυρίως σε ό,τι αφορά στην αναμονή για ορισμένες ειδικότητες γιατρών και στις καθυστερήσεις σε ορισμένα μικροβιολογικά εργαστήρια. Υπάρχει ανάγκη βελτίωσης του λογισμικού για το 184, δηλαδή για τα τηλεφωνικά ραντεβού. Υπάρχουν ανάγκες περαιτέρω στελέχωσης και ανανέωσης του εξοπλισμού. Τις γνωρίζουμε και δρομολογούμε την κάλυψή τους», σημείωσε, γνωστοποιώντας ότι οι διαγωνισμοί για την ανανέωση του εξοπλισμού των εργαστηρίων είναι ήδη σε εξέλιξη.

«Κύριος στόχος είναι ο εκσυγχρονισμός του ΙΚΑ, του Ταμείου δηλαδή που καλύπτει τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων εργαζομένων. Με σχέδιο νόμου, κάνουμε μια μεγάλη τομή: Διαχωρίζουμε τον τομέα των υπηρεσιών υγείας, από τον τομέα της ασφάλισης. Διασφαλίζεται έτσι και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, αλλά και καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών», επεσήμανε ο κ. Καραμανλής.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από 1ης Σεπτεμβρίου θα αρχίσει πιλοτικά σε οκτώ μονάδες του ΙΚΑ -εκ των οποίων και του Περιστερίου- ένα νέο πρόγραμμα, μια νέα παροχή: οι υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής - «ένας πλήρης διαγνωστικός έλεγχος, ένα πλήρες ετήσιο τσεκ απ για τους ασφαλισμένους του Ιδρύματος», όπως εξήγησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.