Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Τελειώνουν οι προσφορές στην αγορά αυτοκινήτου. Για λίγες ημέρες ακόμα οι μεγάλες ευκαιρίες !!

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προσφορές των εταιρειών εμπορίας αυτοκινήτων με εκπτώσεις που φθάνουν, ανάλογα με το μοντέλο, έως και τα 7.000 ευρώ. Λίγες εβδομάδες πριν από τη λήξη του μέτρου για το μειωμένο κατά 50% τέλος ταξινόμησης, οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτου εντείνουν τις καμπάνιες τους με Μεγάλες ευκαιρίες στην αγορά αυτοκίνητου.

Μέχρι τώρα, πάντως, και παρά τις πιέσεις του κλάδου του ακινήτου να δοθεί παράταση στο καθεστώς των μειωμένων τελών, από το υπουργείο Οικονομίας επισήμως αποκλείεται το ενδεχόμενο αυτό, χωρίς βέβαια να μπορεί κανείς να προσδιορίσει από τώρα τις εξελίξεις που θα υπάρξουν το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, οπότε και .......

αναμένεται να λήξει η ισχύς του μέτρου.
Όπως όλα δείχνουν, πάντως, και εφόσον δεν αλλάξει κάτι στην πολιτική του υπουργείου κατά το αμέσως προσεχές διάστημα, τις επόμενες εβδομάδες θα ενταθούν οι προσφορές των αντιπροσωπειών αυτοκινήτων.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Τoyota, που ανακοίνωσε ότι οι πελάτες της θα μπορούν να επωφεληθούν του μειωμένου τέλους ταξινόμησης, αρκεί η παραγγελία τους να γίνει μέχρι τις 7 Αυγούστου (ημερομηνία λήξης του μέτρου), ανεξαρτήτως της ημερομηνίας παράδοσης του οχήματος. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος παραγγείλει σήμερα ένα αυτοκίνητο της συγκεκριμένης εταιρείας, δεν θα επιβαρυνθεί με ολόκληρο το τέλος, ακόμη και αν το όχημα εκτελωνιστεί μετά τις 7 Αυγούστου (π.χ. τον Οκτώβριο). Πρόκειται για μια τακτική που συζητείται ευρέως στην αγορά και την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες.

Από το μπαράζ των προσφορών δεν λείπουν ούτε τα κίνητρα για απόσυρση του παλαιού αυτοκινήτου και η αγορά ενός καινούργιου, με όφελος για τον αγοραστή έως και 1.500 ευρώ. Κάποιες εταιρείες μάλιστα φτάνουν στο σημείο να χαρίσουν στον πελάτη, με τη μορφή της έμμεσης έκπτωσης, ακόμη και το ποσό που κανονικά θα έπρεπε να προκαταβάλει για να αγοράσει το αυτοκίνητο, και το οποίο αγγίζει έως και το 10% της τελικής αξίας του.

Λόγω ακριβώς των παχυλών αυτών προσφορών οι εταιρείες, η μία μετά την άλλη, έχουν φύγει από τη λογική των άτοκων χρηματοδοτικών προγραμμάτων που μέχρι πρότινος αποτελούσαν καθεστώς για τον χώρο του αυτοκινήτου. Ενώ μέχρι και τον Απρίλιο οι εταιρείες παρείχαν στον πελάτη τους δύο εναλλακτικές επιλογές- να προτιμήσει είτε ένα άτοκο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, είτε την έκπτωση- πλέον όλο το βάρος δίδεται στη μικρότερη τιμή, τόσο λόγω του μειωμένου τέλους ταξινόμησης όσο και των εκπτώσεων.

Καθοριστικό για το επόμενο διάστημα θα είναι, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εταιρειών, το αν θα δοθεί ή όχι παράταση στο μειωμένο τέλος ταξινόμησης για την περίοδο μετά τις 7 Αυγούστου. Με βάση τις αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση, οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων θα καθορίσουν τη νέα εμπορική πολιτική τους γύρω από τις εκπτώσεις αλλά και τα χρηματοδοτικά τους προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.