Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Οι αλλαγές στο σχολείο επί τάπητος στη συνάντηση Καραμανλή με Σπηλιωτόπουλο - Μπαμπινώτη

Συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας, Αρη Σπηλιωτόπουλο, και τον πρόεδρο του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιώργο Μπαμπινιώτη, είχε ο πρωθυπουργός σχετικά με την αναδιαμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό των σχολείων

Ο υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι πολιτικές δυνάμεις, αλλά και οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, που συμμετέχουν στο διάλογο, έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

«Στόχος είναι να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και να φτάσουμε στο σημείο, ώστε το σχολείο να είναι αποσυνδεδεμένο από τον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια, να υπάρχει ένα διαφορετικό πρόγραμμα σπουδών πιο ευέλικτο, πιο κοντά στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και να υπάρχει περισσότερος δημιουργικός χρόνος για τους μαθητές και τις μαθήτριες» δήλωσε ο υπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση για το νομοσχέδιο, που αφορά τα ΤΕΙ, ο υπουργός είπε ότι ......

δεν συζητήθηκε, σημειώνοντας ότι «μιλούμε για ένα σχέδιο νόμου, που θα έρθει ως φυσική συνέχεια, όσων έχουν αποφασιστεί σε παρελθόντα χρόνο».

Ο κ. Μπαμπινιώτης μίλησε για αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος μέσα από νέα αναλυτικά προγράμματα με περιορισμό της ύλης, ουσία στα διδασκόμενα, αλλαγή στον τρόπο διδασκαλίας και βιβλία που θα φέρουν κοντά τη γενική γνώση στο μαθητή.

«Θέλουμε ποιότητα στην εκπαίδευση και ένα διαφορετικό λύκειο, που δεν θα είναι προπαρασκευαστικό στάδιο του πανεπιστημίου, αλλά θα εξασφαλίζει μια πραγματική μόρφωση στον μαθητή και παράλληλα, θα δίνει διέξοδο σε δεξιότητές του και όχι αυτό το στενό δεσμευτικό σύστημα, που έχει αχρηστέψει το λύκειο» εξήγησε.

Μίλησε ακόμη για αξιολόγηση των εκπαιδευτικών του εκπαιδευτικού συστήματος των σχολικών μονάδων και του εκπαιδευτικού έργου, για αναβάθμιση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και επιμόρφωση και κατάρτιση των εκπαιδευτικών.

in.gr

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ πολύ. Ας είναι καλά το "αφεντικό" που μου έδωσε πρόσβαση για εξάσκηση στο δοκιμαστικό blog.
    Σιγά σιγά θα μπω κι εγώ στο πνεύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.