Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο. Απούσα σύσωμη η αντιπολίτευση. Ήταν τυχαίο γεγονός???

Συνεδρίασε χθες στις 20:30 το Δημοτικό συμβούλιο Φιλιατρών. Μια συνεδρίαση στην οποία ηχηρή απουσία δήλωσε σύσσωμη η αντιπολίτευση. Τόσο η μείζονα, όσο και η Ελάσσονα αντιπολίτευση.
Μια ενέργεια που ο Δήμαρχος Φιλιατρών είπε ότι θέλει να πιστεύει ότι είναι τυχαίο γεγονός και όχι κάτι άλλο.

Περισσότερο καυστικός ήταν ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κος Διονύσης Γιαννόπουλος ο οποίος στηλίτευσε την απουσία της αντιπολίτευσης και την συνέδεσε με την προσφυγή που είχε κάνει η παράταξη του κου Σωτηρόπουλου στην περιφέρεια με αφορμή την απευθείας ανάθεση στον εργολάβο έργου ολοκλήρωσης της αναπαύσεως ύψους 480.000 ευρώ για το οποίο η δημοτική αρχή είχε πάρει έκπτωση 20% και θα στοίχιζε συνολικά περιπου 380.000 ευρώ.
Να θυμίσουμε ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση είχε προταθεί από την πλειοψηφία αυτό ......

το έργο να γίνει με απευθείας ανάθεση στον εργολάβο και όχι με Δημοπράτηση με την διαδικασία του επείγοντος. Κάτι που η παράταξη του κου Σωτηρόπουλου απέρριψε.
Παρα την απόφαση που πάρθηκε από την πλειοψηφία η Παράταξη του Κου Σωτηρόπουλου προσέφυγε στην περιφέρεια για να μπλοκάρει την απόφαση.

Ο κος Ξύγκας είπε ότι στις 15 Ιουλίου θα ληφθεί οριστική απόφαση καθώς η Δημοτική αρχή έχει προσφύγει στην επιτροπή του άρθρου 152.
Ζήτησε από τους πολίτες λίγη υπομονή μέχρι την 15η του μήνα ωστε να εκδιακστεί η υπόθεση.
Αποκάλυψε ότι ο βιολογικός καθαρισμός είναι έτοιμος να δεχτεί τα πρώτα λύματα για να λειτουργήσει.
Εξέφρασε την λύπη του που οι αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου δεν γίνονται σεβαστές και είπε ότι ο Φιλιατρινός λαός θα κρίνει την παρούσα δημοτική αρχή πολιτικά με την επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία στις εκλογές.

Απο την πλευρά των επαγγελματιών ο Κος Παπασταθόπουλος ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάτοικοι και επαγγελματίες της αναπαύσεως εξ αιτίας της σκόνης ου σηκώνεται καθότι είναι καλοκαίρι και η σκόνη διαρκώς αιωρείται.
Εξεφρασε -ως πολίτης- ότι θα λάβει τέλος επιτέλους η ταλαιπωρία των πολιτών της αναπαύσεως και θα κάνουν υπομονή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Το ίδιο καυστικός ήταν και ο Πρώην αντιδήμαρχος κος Χαράλαμπος Παγάνης ο οποίος απέδωσε σε σκοπιμότητα την απουσία της αντιπολίτευσης ενώ κι εκείνος συνέδεσε την "αποχή" με την προσφυγή της αντιπολίτευσης για την απευθείας ανάθεση.
Η αντιπολίτευση νομίζει ότι κάνει αντιπολίτευση σε εμάς. Δυστυχώς κάνει αντιπολίτευση στα συμφέροντα της πόλης, είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς την συνεδρίαση, αρχικά έγινε η Αποδοχή & κατανομή χρηματοδότησης από πιστώσεις ΣΑΤΑ 2009 – B Δόση καθώς και η Αποδοχή ποσού 25.000,00 € από Υπ. Πολιτισμού για κάλυψη δαπανών πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΒΛΑΧΕΡΝΙΩΝ – ΕΡΑΝΙΩΝ 2009» μαζί με το θέμα για την Αποδοχή ποσού 1000,00 € από ΥΠ.ΕΣ. για κάλυψη δαπάνης συμβάσεων έργου προσωπικού ΚΕΠ.

Συζητήθηκαν επίσης η Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής και απολογισμού δαπάνης του έργου «Ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου Χριστιανούπολης», η Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής και απολογισμού δαπάνης του έργου «Ανακατασκευή Ομοιώματος Πύργου Άιφελ», η κατάργηση Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου – Λυκείου και ίδρυση Α) Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου Β) Σχολικής Επιτροπής Λυκείου.

Παράλληλα το Δ.Σ. προέβη στην Έγκριση δαπάνης λειτουργίας θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, την Έγκριση οικονομικής ενίσχυσης Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Φιλιατρών «Η ΕΡΑΝΗ», στην πρόσληψη προσωπικού με δίμηνη απασχόληση, ενώ έλαβε αποφάσεις για την Παραχώρηση χρήσης Σχολικής Αίθουσας στο Τ. Δ. Χριστιανούπολης, την Σύμβαση με κρατικές γεωτρήσεις για παροχή ύδατος αλλά και την Προγραμματική σύμβαση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την εκπόνηση πιλοτικού προγ/τος εφαρμογής με αντικείμενο «Καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών Δήμου Φιλιατρών».
Τέλος το Δ.Σ. ζήτησε την Βελτίωση του τμήματος οδού Φιλιατρά – Γργαλιάνοι της Ε.Ο. Κυπασισσία – Φιλιατρά – Πύλος – Μεθώνη. Υποτμήμα Φιλιατρών.

Στην συνέχεια της συνεδρίασης, ο Κος Ξύγκας έκανε ενημέρωση σχετικά με την παράκαμψη των Φιλιατρών διαβάζοντας τμήμα της μελέτης με τα υπέρ και τα κατά τόσο για την διέλευση της παράκαμψης προς ανατολάς όσο και προς δυσμάς.
Αυτό ήταν μια απλή ενημέρωση.
Είπε όμως ότι θα συζητηθεί το θέμα όταν είναι στο Δημοτικό συμβούλιο και θα παρθεί η απόφαση για την διέλευση της παράκαμψης με την πιο συμφέρουσα λύση για την πόλη.

Δυστυχώς προσπάθησα να ανεβάσω την συνεδρίαση 3 φορές σε server για να την ακούσετε αλλά δεν στάθηκε δυνατό να γίνει λόγω απόρριψης.
Έτσι το ανέβασα στο rapidshare όπου μπορείτε να την κατεβάσετε ΟΛΟΚΛΗΡΗ και να την ακούσετε.

Κατεβάστε ολόκληρη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε ηχητικό αρχείο mp3.
Η διάρκεια της 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου.

920.jpg (260 KB) . 922.jpg (269 KB) . 923.jpg (205 KB)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.