Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Εμβολιασμός όλων των μαθητών από Σεπτέμβριο για τη γρίπη

Στο επίπεδο της πανδημίας έχει περάσει πλέον η νέα γρίπη και στη χώρα μας. Τα κρούσματα έχουν φθάσει τα 216 και αυξάνονται συνεχώς, παρά το γεγονός ότι η ζέστη δεν ευνοεί την μετάδοση του ιού, ενώ ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν απέκλεισε την Πέμπτη σε δηλώσεις του, το ενδεχόμενο να έχουμε και θανατηφόρα περιστατικά. Από το φθινόπωρο ξεκινά μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού, με προτεραιότητα όλους τους...

μαθητές σχολείων και άλλες ευπαθείς ομάδες, που υπολογίζονται σε περίπου 4 εκατομμύρια πολίτες.
Ο κ. Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του δήλωσε για τους εμβολιασμούς, ότι «στις ομάδες προτεραιότητες εντάσσονται ex officio πλέον οι επαγγελματίες υγείας, οι επαγγελματίες που ασχολούνται με πουλερικά, είναι δυνατόν να υπάρξει μεταλλαγή του ιού και συνδυασμός των δύο διαφορετικών ιών, άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω και βέβαια παιδιά και μαθητές». Ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα ολοκληρωθεί σε δύο δόσεις από τον Σεπτέμβριο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιείται σε προκαθορισμένα σημεία ανά Νομό κατόπιν συνεννόησης του υπουργείου με τις Νομαρχίες της χώρας. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Γιώργος Πιερρουτσάκος «θα υπάρχουν χώροι ανά Νομό, είτε σχολεία λέγονται, είτε ειδικοί χώροι, οι οποίοι έχουν προκαθοριστεί, ούτως ώστε να γίνονται οι εμβολιασμοί με γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό».

Η χώρα έχει περάσει ήδη στη φάση διασποράς του ιού στον γενικό πληθυσμό. Με βάση στατιστικά στοιχεία, στο προσεχές τρίμηνο υπάρχει πιθανότητα μόλυνσης του ενός τρίτου του πληθυσμού, με το σενάριο να χειροτερεύει, αν ο ιός γίνει πιο μολυσματικός. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας επικαλούμενος επιστημονικές έρευνες «στη περίπτωση ενός εξαιρετικά μολυσματικού ιού, η χρονική περίοδος επιδείνωσης μειώνεται σε 2 περίπου μήνες και αυξάνεται αισθητά το ποσοστό του πληθυσμού, που θα μπορεί να προσβληθεί μέχρι και 54%». Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί κλείσιμο σχολείων ή υπηρεσιών ως μέτρο κατά της εξάπλωσης του ιού, ωστόσο τα ενδεχόμενα αυτά θα εξετάζονται κατά περίσταση αν χρειαστεί.

Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.