Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Ελλάδα - Γαλλία: 90 - 85. Η Ελλάδα στην Κορυφή της Ευρώπης

Η Εθνική ομάδα Νέων επικράτησε της Γαλλίας στον τελικό, σε ένα δραματικό παιχνίδι και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ του 2009, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, όμως στην τέταρτη και πιο κρίσιμη περίοδο, η Ελλάδα ήταν πιο ψύχραιμη και κατάφερε να πάρει το στέμμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Τα δεκάλπετα:
22-16, 45-39, 64-61, 90-85


Το άγχος ήταν εμφανές από τους παίκτες και των δύο ομάδων. Κλειστές άμυνες, με την Ελλάδα να προσπαθεί να επιβάλει γρήγορα τον ρυθμό της.
Κάτι τέτοιο στην δεν έγινε στα πρώτα λεπτά της .......

αναμέτρησης, αφού οι Γάλλοι έχοντας σε καλή κατάσταση τον Τζάκσον και όντας αρκετά εύστοχοι από την γραμμή των 6.25, προηγήθηκαν με 12-7. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντέδρασε γρήγορα και πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τους «τρικολόρ». Η Εθνική βελτιώθηκε στην άμυνα της και με… τρίποντες βόμβες «εκτέλεσε» τους Γάλλους, με το 22-16 να είναι το σκορ της πρώτης περιόδου, σε ένα εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο!

Η Ελλάδα ήταν πραγματικά «δαιμονισμένη» και έχοντας στην σύνθεσή της έναν εκπληκτικό Παπανικολάου, το συγκρότημα του Κώστα Μίσσα, συνέχισε το… τρομερό σερί (15-0) και προηγήθηκε ακόμα και με 12 πόντους(!), 28-16. Η διαφορά παρέμενε σε διψήφιο αριθμό πόντο και σε αυτό ευθυνόταν η τρομερή άμυνα όλων των παικτών της Εθνικής, οι οποίοι δεν άφηναν περιθώριο στους Γάλλους. Από τη μία η καλή αμυντική λειτουργία των παικτών του Κώστα Μίσσα και από την άλλη ο Κώστας Παπανικολάου να εκτελεί από τα 6.25, η Ελλάδα είχε το πάνω χέρι στον αγώνα.

Παρόλα αυτά, οι «τρικολόρ» με τον Τζάκσον να παίζει μόνος του και… να κάνει ότι θέλει, κατάφεραν να μειώσουν στους πέντε, 37-32. Πλέον, το παιχνίδι είχε αλλάξει… χέρια και η Γαλλία έχοντας επιβάλλει το ρυθμό της έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση 39-37, λίγο πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Στη συνέχεια, το γκολ-φάουλ του Γιάνκοβιτς και το τρίποντο του Παππά, έδωσαν ξανά προβάδισμα έξι πόντων 45-39, δίνοντας ανάσα στην Εθνική…

Οι Γάλλοι μπήκαν δυνατά στην τρίτη περίοδο και με τον Τζάκσον να… συνεχίζει το δικό του παιχνίδι, μέσα σε 2:00’, με σερί 7-0 κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα, 47-45, μετά από αρκετή ώρα στο παιχνίδι. Ο Τζάκσον είχε πάρει από το χέρι τη Γαλλία και… την οδηγούσε στη νίκη, αφού έχοντας πετύχει 27 πόντους με εκπληκτικά ποσοστά μέχρι εκείνο το σημείο, 3:30’ πριν το τέλος της περιόδου οι «τρικολόρ» με σερί 10-0, πήραν προβάδισμα εφτά πόντων, 59-50. Το παιχνίδι ήταν φανταστικό και για ακόμη μία φορά, η Ελλάδα ανέβασε ταχύτητα και όχι μόνο μπόρεσε να φέρει στα ίσα το ματς (59-59) αλλά και να προηγηθεί με δύο πόντους 62-59 με τρομερό σερί 12-0.

Πλέον είχαμε μπει στο πιο καθοριστικό σημείο του παιχνιδιού! Σε ένα τρελό παιχνίδι τα παιδιά του Κώστα Μίσσα, με επιμέρους σκορ 21-2(!) ανέβασαν ξανά τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων 71-61 και πλέον τα πράγματα κυλούσαν καλά για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Η αναμέτρηση είχε «κλειδώσει» υπέρ της Εθνικής και ήταν αδύνατον να χαθεί αυτό το παιχνίδι, αφού η Ελλάδα έχοντας επιββάλει το ρυθμός της ανέβασε τη διαφορά πάλι στους 12, 80-68, σχεδόν 3:00’ από το τέλος.
Η εικόνα παρέμεινε έτσι μέχρι το τέλος με τους παίκτες του Μίσσα να πανηγυρίζουν το χρυσό μετάλλιο, 90-85!

SportFM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.