Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Μονιμοποιούνται στο Δημόσιο 80.000 συμβασιούχοι

Ειδική ρύθμιση που κατατέθηκε την τελευταία στιγμή την Παρασκευή στη Βουλή ανοίγει το δρόμο για τη μονιμοποίηση 80.000 και πλέον συμβασιούχων του Δημοσίου, και κυρίως του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία το Σάββατο, με τη ρύθμιση που περιέχεται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών –και αφήνει άρωμα εκλογών- δίδεται η δυνατότητα σε χιλιάδες υπαλλήλους που υπηρετούν σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρειες, Νομαρχίες, Δήμους και Κοινότητες) αλλά...

και σε ανεξάρτητες Αρχές να καταλάβουν θέσεις μονίμων, αρκεί να κατέχουν μέχρι σήμερα οργανική ή προσωποπαγή θέση στο Δημόσιο και να έχουν συνάψει σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Με τη μονιμοποίησή τους οι υπάλληλοι αυτοί εξισώνονται πλήρως με τους μόνιμους ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που περιέχονται στον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα.

Σημαντικότερο πλεονέκτημα για τους υπαλλήλους στη νέα ρύθμιση είναι η δυνατότητα που τους δίδεται να εξελιχθούν ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας και τα προσόντα τους στη διοικητική ιεραρχία.

Έτσι προβλέπεται και γι' αυτούς βαθμολογική κλίμακα με πέντε επίπεδα σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα. Οι υπάλληλοι με βαθμό Α αποκτούν δικαίωμα για την επιλογή τους σε θέση διευθυντή, προϊσταμένου ή γενικότερα θέσεις ευθύνης σε επίπεδο τμήματος, γραφείου και αυτοτελούς τμήματος ή γραφείου.

Επίσης, θα έχουν δικαίωμα μετάταξης ή μετακίνησης σε άλλες υπηρεσίες οι υπάλληλοι με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που εμπίπτουν στη συγκεκριμένη ρύθμιση, με στόχο και την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών στη δημόσια διοίκηση, αλλά και την πληρέστερη αξιοποίηση του προσωπικού.

Newsroom ΔΟΛ



2 σχόλια:

  1. θα ενταχθουν στα ταμεία μετοχικό και προνοίας των δημοσιων υπαλλήλων??και αν ναι τους συμφέρει η διαδοχική ασφάλιση????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.