Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Ξεκίνησε στα Φιλιατρά η 8η Συνάντηση Φιλαρμονικών

Με την συναυλία της ορχήστρας Chameleon Trobone Enseble και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας άνοιξαν το βράδυ της Τετάρτης οι εκδηλώσεις "Βλαχέρνια 2009" στα Φιλιατρά, που αποτελούν και την 8η συνάντηση Φιλαρμονικών οι οποίες θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο.

Και η φετινή συνάντηση των Φιλαρμονικών διοργανώθηκε από το Σύλλογο Φιλοπροόδων που διατηρεί μια από τις πλέον αξιόλογες φιλαρμονικές, το Δήμο Φιλιατρών και τον Οργανισμό Πολιτισμού και ...........

Αθλητισμού της Νομαρχίας.
Νωρίτερα στο πάρκο της Βλαχέρνας το οποίο είχε κατακλυστεί από κόσμο τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός στο εορτάζον ιστορικό εκκλησάκι της Παναγιάς της Βλαχέρνας χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου και ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας.

Το κοινό καλωσόρισε η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπρόοδων Βιβή Παντελάκη, η οποία αναφερόμενη στις εκδηλώσεις τόνισε: «Τα "Βλαχέρνια" ξεκίνησαν σαν εκδηλώσεις την δεκαετία του ’70, ήταν ποικίλου περιεχομένου, άρεσαν πολύ στον κόσμο και είχαν αφήσει πολύ καλές αναμνήσεις.
Το 2001 αποφασίσαμε να τα αναβιώσουμε και καθώς το κύριο αντικείμενο του Συλλόγου είναι η φιλαρμονική έχουν το χαρακτήρα της συνάντησης των φιλαρμονικών.
Τα θεωρούμε ως την κορύφωση της πολιτιστικής δράσης του Συλλόγου και την καταξίωση όλης της προσπάθειας της τοπικής κοινωνίας να παράγει πολιτισμό σε μια μικρή πόλη όπως είναι τα Φιλιατρά».

Τις εκδηλώσεις χαιρέτισε ο αντινομάρχης Δημήτρης Καφαντάρης, τονίζοντας ότι στόχος είναι η περιφέρεια να παίξει το δικό της ρόλο στον πολιτισμό της περιοχής, θα γίνουν ακόμη πολλά βήματα και στόχος είναι να μεγαλώσει αυτό επισήμανε, πάντα εδώ στον ίδιο χώρο.
Ο δήμαρχος Αλκης Ξύγκας σημείωσε πως «κάθε χρόνο θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι και εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο. Προσπαθούμε πάντα γι' αυτό, χρειαζόμαστε επίσης τη συνεργασία όλων. Η πόλη μάς έχει ανάγκη όλους».
Εκ μέρους του μητροπολίτη, ο πατήρ Γεώργιος Καλής, πέρα από τις ευχές του, τόνισε ότι η εκκλησία δεν είναι μακριά από τέτοιου είδους πολιτισμό. Αντιθέτως τον στηρίζει.
Η βραδιά συνεχίστηκε με ένα ταξίδι μουσικής από την ορχήστρα Chameleon Trombone Enseble, με έργα ειδικά για τρομπόνι που αναδεικνύουν το συγκεκριμένο όργανο από συνοδευτικό σε κυρίαρχο, εν στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η Δημοτική Φιλαρμονική Κυπαρισσίας ερμηνεύοντας γνωστά έργα.

Να σημειώσουμε ότι η 8η Συνάντηση Φιλαρμονικών θα συνεχιστεί το Σάββατο, στις 9.30 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία με τη συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων και της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπρόοδων, ενώ την Κυριακή, επίσης στην κεντρική πλατεία την ίδια ώρα, συναυλία θα δώσει η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.