Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Ενέκρινε νέες αυξήσεις τιμών έως και 76,86%

Νέες αυξήσεις τιμών που φθάνουν έως και το 76,86% ενέκρινε το υπουργείο Ανάπτυξης και οι οποίες θα πέσουν στην αγορά μετά ένα τρίμηνο.
Πρόκειται για ανατιμήσεις από 0,50% - 44% που αφορούν 248 κωδικούς ποτών - αναψυκτικών (εταιρεία NECTAR Α.Ε.) και από 0,22% - 76,86% σε 206 κωδικούς οικιακών συσκευώνΑυτό προκύπτει από χθεσινές ανακοινώσεις που έκανε ο επί της Ανάπτυξης υφυπουργός, αρμόδιος για το...

Εμπόριο, Γιώργος Βλάχος.
Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία του κ. Βλάχου, 14 εταιρείες ειδών διατροφής προχώρησαν σε μειώσεις τιμών από 1,32% έως 34%. Επίσης, 4 εταιρείες προχώρησαν σε ανακλήσεις αυξήσεων (2,92% - 25%) και 3 ανατίμησαν τα είδη τους κατά 3% - 4%
Τεκμηρίωση...
Εξάλλου, το υπουργείο ζήτησε από τις ακόλουθες εταιρείες να προσκομίσουν φάκελο τεκμηρίωσης για τις τιμές των προϊόντων τους στην Ελλάδα σε σχέση με τις αντίστοιχες τιμές των προϊόντων τους σε άλλες χώρες, στο πλαίσιο εφαρμογής της νομοθεσίας για τις ενδοομιλικές συναλλαγές. Πιο συγκεκριμένα:

Η εταιρεία ΑΚΖΟ NOBEL ΠΟΥΔΡΕΣ ΒΑΦΗΣ Α.Ε. που δραστηριοποιείται στον τομέα εμπορίας χρωμάτων γενικής χρήσης προχώρησε, από τους 803 κωδικούς που διακινεί, σε ανατιμήσεις από 3,91% έως 4,12% 311 κωδικών προϊόντων. Σημειώνεται ότι η μεταβολή του συνολικού κόστους δεν δικαιολογεί το ποσοστό αύξησης των τιμών τιμοκαταλόγου από την εταιρεία.

Η εταιρεία ΒΙΒΕΧΡΩΜ (μέλος του ομίλου ΑΚΖΟ NOBEL ΠΟΥΔΡΕΣ ΒΑΦΗΣ Α.Ε.), που δραστηριοποιείται στον τομέα παραγωγής και εμπορίας χρωμάτων, προχώρησε από τους 1.011 κωδικούς που διακινεί σε δημοσιοποίηση νέων τιμών 136 κωδικών προϊόντων, τα οποία αν και είχαν εισαχθεί στο παρελθόν από άλλη εταιρεία δεν συνοδεύονταν από οριστικά στοιχεία κόστους.

Η εταιρεία ΜΙΣΕΛΕΝ ΕΛΑΣΤΙΚΑ Α.Ε., που δραστηριοποιείται στον τομέα εμπορίας ελαστικών, προχώρησε από τους 1.462 κωδικούς που διακινεί σε ανατιμήσεις από 0,08% έως 7,57% 80 κωδικών προϊόντων. Σημειώνεται ότι οι μεταβολές αυτές δεν τεκμηριώθηκαν από τα παραστατικά που προσκομίστηκαν κατά τους κοστολογικούς ελέγχους.
ΕΘΝΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.