Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Περιαγωγή – 60% ποιο φθηνή από σήμερα σε κλήσεις και SMS

Φθηνότερα, ώς και 60%, θα πληρώνουν από σήμερα, 1η Ιουλίου, οι Ευρωπαίοι πολίτες τις κλήσεις, τα σύντομα γραπτά μηνύματα (SΜS) και τη μεταφορά δεδομένων από κινητό τηλέφωνο, καθώς τίθεται σε ισχύ ο νέος κοινοτικός κανονισμός για την περιαγωγή. Το νέο κανονισμό ενέκριναν -και τυπικά- οι υπουργοί Επικοινωνιών της ΕΕ. Το Ευρωκοινοβούλιο είχε ψηφίσει υπέρ του κανονισμού τον περασμένο Απρίλιο με συντριπτική πλειοψηφία.

Η πρόταση της Κομισιόν είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2008.

Τα ανώτατα όρια, που σήμερα είναι 0,46 ευρώ για εξερχόμενες κλήσεις στο εξωτερικό και 0,22 ευρώ για εισερχόμενες κλήσεις στο εξωτερικό, θα μειωθούν από την 1η Ιουλίου σε 0,43 ευρώ για εξερχόμενες κλήσεις στο εξωτερικό και ..........

σε 0,19 ευρώ για εισερχόμενες κλήσεις στο εξωτερικό, σε 0,39 ευρώ και 0,15 ευρώ αντίστοιχα από την 1η Ιουλίου 2010 και από την 1η Ιουλίου 2011 σε 0,35 ευρώ για εξερχόμενες κλήσεις στο εξωτερικό και σε 0,11 ευρώ για εισερχόμενες κλήσεις στο εξωτερικό (όλες οι τιμές ανά λεπτό, χωρίς ΦΠΑ).

Ο νέος κανονισμός για την περιαγωγή στην ΕΕ εγγυάται ότι οι καταναλωτές δεν θα καταβάλλουν περισσότερο από 0,11 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) για την αποστολή σύντομου γραπτού μηνύματος στην ΕΕ από το εξωτερικό, σε σύγκριση με τη σημερινή μέση χρέωση των 0,28 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.