Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Στα 520 τα επίσημα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα

Περίπου 35 κρούσματα της νέας γρίπης καταγράφονται καθημερινά στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα στο σύνολο ο αριθμός των περιστατικών να έχει ανέλθει σε 520 -αριθμός καθόλου ανησυχητικός, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Εν τω μεταξύ, σταθερή, αλλά κρίσιμη ήταν έως αργά χθες το βράδυ η κατάσταση της υγείας του 35χρονου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, 208 κρούσματα της νέας γρίπης καταγράφηκαν στη χώρα μας τις τελευταίες 6 ημέρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων ασθενών στους 520.

Τα περίπου 35 κρούσματα που καταγράφονται ..........

καθημερινά στη χώρα είναι ένας αριθμός που δεν ανησυχεί τους ειδικούς. «Τα επιδημιολογικά δίκτυα που καταγράφουν γενικά τη γρίπη, είτε είναι εποχική είτε η νέα γρίπη, δεν έχουν δείξει αύξηση της νόσου στην Ελλάδα. Μπορεί να γίνεται λόγος επειδή έχουμε ένα άγνωστο στέλεχος του ιού, αλλά έχουμε ίσο αριθμό ασθενών που είχαμε και πέρυσι την ίδια εποχή» ξεκαθαρίζει ο λοιμωξιολόγος και σύμβουλος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Σωτήρης Τσιόδρας.

Διευκρινίζεται ότι ο αριθμός των κρουσμάτων της τελευταίας εβδομάδας είναι δειγματοληπτικός σε περίπου 30% των ασθενών που παρουσιάζουν συμπτώματα της νέας γρίπης και δεν εξετάζονται και δεν καταμετρώνται πλέον όλα τα περιστατικά που προσέρχονται στα νοσοκομεία με συμπτώματα.

«Μπορούμε να υπολογίσουμε ότι το 13% των κρουσμάτων και στη χώρα μας δεν είναι γνωστά. Η νόσος θα συνεχίσει να επιτηρείται για τις συνέπειές της και όχι για τον απόλυτο αριθμό των κρουσμάτων», λέει ο κ. Τσιόδρας.

Ο ίδιος εκτιμά πως μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχουμε ευρεία διασπορά σε κάποια περιοχή της Ελλάδας, «αλλά μέχρι το φθινόπωρο θα γίνει σίγουρα και είναι αναμενόμενο να έχουμε και θανάτους».

Εν τω μεταξύ, σταθερή, αλλά κρίσιμη ήταν έως αργά χθες το βράδυ η κατάσταση της υγείας του 35χρονου που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου στην Κρήτη, με πνευμονία που του προκάλεσε η μόλυνση από τη νέα γρίπη.

Η νοσηλεία εξακολουθεί να γίνεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ γίνεται έλεγχος για τυχόν βακτηριακή λοίμωξη.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, θετικός στον ιό της γρίπης βρέθηκε ύστερα από εξετάσεις σε ιδιωτικό νοσοκομείο του Πειραιά ένας 59χρονος άνδρας από το Κουβέιτ, ο οποίος μαζί με άλλους τρείς αλλοδαπούς πραγματοποιούσε κρουαζιέρα με τουριστικό σκάφος που κατέπλευσε στη μαρίνα Ζέας από τη Μύκονο.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.