Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Εκτός πληροφοριακού συστήματος ΕΛΓΑ οι αποζημιώσεις από το «πακέτο» των 500 εκατ. ευρώ

Δεν έχουν καταγραφεί στο μηχανογραφικό σύστημα του ΕΛΓΑ και συνεπώς δεν εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του τα ποσά που εισέπραξαν οι παραγωγοί από το «πακέτο» των 500 εκατ. ευρώ.
Αυτό αποτελεί διαπίστωση πολλών αγροτών από διαφορετικά μέρη της χώρας, οι οποίοι προσπάθησαν με τον συνήθη τρόπο (εισάγοντας δηλαδή τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και τον Αριθμό του Δελτίου Ταυτότητας) να ...

πληροφορηθούν μέσω της ιστοσελίδας του ΕΛΓΑ το ποσό αποζημιώσεων που έχουν λάβει από το «πακέτο».

Πρόκειται για μια πάγια διαδικασία που ακολουθούν πολλοί αγρότες τα τελευταία χρόνια προκειμένου να πληροφορούνται τι ποσά έχουν εισπράξει αλλά και για ποιο λόγο απορρίφθηκαν τα αιτήματά τους για της δηλώσεις ζημίας.

Το θέμα έφερε σήμερα στη Βουλή ο βουλευτής Ν. Λάρισας του ΠΑΣΟΚ κ. Έκτορας Νασιώκας με ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη.

Αυτό το γεγονός, βάζει σε σκέψη τον κόσμο των παραγωγών ότι πιθανόν οι αποζημιώσεις - ενισχύσεις από το πακέτο των 500 εκ. ευρώ καταβλήθηκαν με τρόπο που δεν αντέχει το «φως» και το σπουδαιότερο, βάζει σε σκέψη τους παραγωγούς ότι πιθανόν να δίνονται αποζημιώσεις οι οποίες δεν εμφανίζονται πουθενά», επισημαίνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και θέτει στον κ. Σωτ. Χατζηγάκη τα εξής τέσσερα ερωτήματα:

«1. Ποιά σκοπιμότητα εξυπηρετεί η μη εμφάνιση των ποσών από το πακέτο των 500 εκ. ευρώ όταν ο κάθε παραγωγός εισάγει τον ΑΦΜ και τον ΑΔΤ του;

2. Υπάρχουν και άλλες αποζημιώσεις και ενισχύσεις που δεν εμφανίζονται όταν ο κάθε παραγωγός εισάγει τον ΑΦΜ και τον ΑΔΤ του;

3. Τι πρόκειται να πράξει ο υπουργός για να διορθωθεί αυτή η παράλειψη;

4. Γιατί δεν υπάρχει πλήρης διαφάνεια και δημοσιότητα με τα ποσά που λαμβάνει κάποιος, είτε αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, είτε κρατικές ενισχύσεις ΠΣΕΑ, είτε κατ' εξαίρεση καλύψεις όπως πρόσφατα έγινε με τις επιδοτήσεις από την ΕΕ, που δημοσιοποιήθηκαν στο διαδίκτυο;»
ΠΑΣΕΓΕΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.