Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

"Κλείδωσε" για 438 χιλιάδες αγρότες η επιστροφή φόρου στο πετρέλαιο

Στα 120 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο που θα επιστραφεί σε 438 χιλιάδες κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά και συνταξιούχους αγρότες.
Εντός των ημερών επίκειται η δεύτερη...

και τελική σύσκεψη του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα και του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ξενοφώντα Βεργίνη και πιθανολογείται ότι το θέμα θα κλείσει.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη λίστα του ΟΠΕΚΕΠΕ για να πάρουν την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο περιλαμβάνονται:

- 228.240 κατ' επάγγελμα αγρότες (όσοι δηλαδή έχουν το 50,01% του εισοδήματός τους από αγροτικές εργασίες και είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ),

- 23.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ, των οποίων όμως το αγροτικό εισόδημα είναι μεγαλύτερο της σύνταξης,

- 187.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ, των οποίων το αγροτικό εισόδημα, είναι μικρότερο της σύνταξης.

Δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα 347 χιλιάδες ετεροεπαγγελματίες αγρότες και 78 χιλιάδες αγρότες που έχουν το 50,01% του εισοδήματός τους από αγροτικές εργασίες, δεν είναι όμως ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ.

Συνολικά, λοιπόν, το ποσό των 120 εκατ. ευρώ (επίκειται φυσικά να επιβεβαιωθεί) θα διανεμηθεί σε 438 χιλιάδες αγρότες όταν πέρυσι είχαν μοιρασθεί 116 εκατ. ευρώ σε 912 χιλιάδες αγρότες (πέρυσι ως γνωστόν το ποσό αφορούσε 315 ημέρες καθώς το νέο σύστημα υπολογισμού στο αγροτικό πετρέλαιο ίσχυσε στις 15 Φεβρουαρίου 2008).

Συνεπώς αναμένεται το ποσό που θα εισπράξουν οι αγρότες να είναι αυξημένο. Άλλωστε και το υπουργείο έχει ανακοινώσει από τον περασμένο χειμώνα ότι η επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θα είναι φέτος αυξημένη ακόμη και κατά 40%.
ΠΑΣΕΓΕΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.