Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς με τον υδράργυρο στους 40 βαθμούς

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή, ημέρα που σύμφωνα και με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το θερμόμετρο θα φτάσει στα Ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα νησιά του Ιονίου και σε τμήματα της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, ο κίνδυνος που διαγράφεται είναι κατηγορίας 4 και αφορά τις περιοχές Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας και Μεσσηνίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε ........

τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

ImageHost.org

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος

Την Κυριακή θα είναι μια δύσκολη μέρα και από πλευράς θερμοκρασιών, αφού ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο και στη Θεσσαλία.

Οι επιστήμονες αποδίδουν την αύξηση της θερμοκρασίας τόσο στην εξασθένιση των ανέμων στο Αιγαίο όσο και στις θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής που θα κινηθούν προς την περιοχή μας.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει προοδευτική πτώση τη Δευτέρα και την Τρίτη, για να σημειώσει νέα μικρή άνοδο από την Τετάρτη.

Το Δελτίο τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής προστασίας για σήμερα Κυριακή 19/7/2009 αναφέρει:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις περιοχές: Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας και Μεσσηνίας, προβλέπεται για αύριο 19-7-2008, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

Ειδικότερα, οι εκδρομείς παρακαλούνται:

•· να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

•· να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.

•· να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.