Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Σπάρτα Πράγας-Παναθηναϊκός 3-1

UPDATE
Στο τέλος του θέματος video με τα γκολ.


Οδυνηρή ήττα για τον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα του στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις με 3-1 από την Σπάρτα Πράγας. Οι "πράσινοι" έδειξαν σημάδια κακής συμπεριφοράς και πάλι στην άμυνα και το γκολ του Σαλπιγγίδη (67') απλά διατήρησε τις όποιες ελπίδες ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Χαμένο πέλαντι ο Σισέ στο 33', ακυρωθέν γκολ στον Σαλπιγγίδη στην λήξη. Χόλεντα (26'), Βάσεκ (32') και Καλούντα (86') τα γκολ των νικητών.

Ο εφιάλτης... των λαθών στην άμυνα τελικά παραμένει και φέτος αν αναλογιστούμε τα πρώτα ματς της προετοιμασίας αλλά και το σημερινή εμφάνιση της αμυντικής λειτουργίας.
Ο Χενκ Τεν Κάτε είδε τους παίκτες του να προσφέρουν πολλά δώρα στους ..........

Τσέχους και πλέον μετά το 3-1 στο "Τζενεράλι Αρίνα" καλείται να βρει τις λύσεις για την "μεγάλη" ανατροπή στο ΟΑΚΑ σε 15 μέρες.

Δεν άλλαξε πλάνα...

Τελικά στο πρώτο ματς της φετινής χρονιάς, ο Χενκ Τεν Κάτε δεν έκανε κάποια έκπληξη στις επιλογές του σε σχέση με ότι είχε στο μυαλό του από την προηγούμενη μέρα. Ετσι σε παράταξη 4-4-2 είχε κάτω από τα δοκάρια τον Γκαλίνοβιτς με τους Μπίαρσμιρ να αναλαμβάνει το δεξί άκρο της άμυνας μετά την απώλεια του Μπράις Μουν και τον Σπυρόπουλο το αριστερό. Καντέ και Βύντρα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τους δύο από τους τέσσερις παίκτες να είναι νεοαποκτηθέντες.

Στην μεσαία γραμμή ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ μαζί με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν τα δύο αμυντικά χαφ έχοντας στα άκρα τους Γκάμπριελ δεξιά και Καραγκούνη αριστερά. Στην επίθεση ο Ολλανδός τεχνικός είχε τον Τζιμπρίλ Σισέ με παρτενέρ τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Ζεστός... στην αρχή και αλλαγές στα άκρα

Η ελληνική ομάδα θέλοντας να αιφνιδιάσει από τα πρώτα λεπτά του αγώνα τους παίκτες του Χόβανετς, είχαν στο 6' κιόλας την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς, όταν μετά τον συνδυασμό από Σισέ και Γκάμπριελ, ο Βραζιλιάνος μέσος "έστρωσε" στον Καραγκούνη που σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Μπλάζεκ με το ένα χέρι απομάκρυνε σε κόρνερ.

Δέκα λεπτά αργότερα και ενώ ο Χενκ Τεν Κάτε στις πρώτες του οδηγίες στους παίκτες του, ζητούσε από τους Γκάμπριελ και Καραγκούνη να αλλάζουν συνεχώς πλευρά, οι Τσέχοι ισοφάρισαν στις ευκαιρίες. Στο 16' ο Ζοφτσάκ μετά από πάσα φάουλ βρήκε τον Ζέμαν, αλλά το πλασέ του τελευταίου δεν έχει δύναμη και ο Μάριο Γκαλίνοβιτς μπλόκαρε την μπάλα.

Με συνεχή ρυθμό και την μπάλα να πηγαίνει εύκολα από την μια περιοχή στην άλλη, οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα ακόμα καλό σουτ από τον Σαλπιγγίδη στο 22', μετά την σέντρα του Βύντρα και την πάσα του Σισέ με κεφαλιά, αλλά και πάλι ο Μπλάζεκ είδε την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του.

Υπνωτισμός... και 2-0 στο 5λεπτο

Στην πρώτη αμυντική αδράνεια του Παναθηναϊκού, οι Τσέχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ χωρίς να "ιδρώσουν" ιδιαίτερα. Στο 26' μετά την σέντρα από δεξιά του Κουσνίρ, ο Βύντρα δεν μπόρεσε να κόψει στον αέρα τον Χόλεντα, που με κεφαλιά νίκησε τον Γκαλίνοβιτς στέλντοντας την μπάλα στη δεξιά γωνία του και μέσα σε πανηγυρισμούς άνοιξε το σκορ.

Μέσα στον ενθουσιασμό τους οι Τσέχοι, με τον Χούσεκ έκανε λάθος πάσα έβγαλε στο 26' σε κόντρα επίθεση τον Τζιμπρίλ Σισέ που απέφυγε τον Μπλάζεκ, αλλά ο Ρέπκα πρόλαβε το πλασέ του Γάλλου επιθετικού και έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Δεν πρόλαβαν να κωπάσουν τα πανηγύρια από το 1-0 της Σπάρτα και οι παίκτες του Τεν Κάτε δείχνοντας "υπνωτισμένοι" δέχθηκαν ένα ακόμα γκολ σχεδόν πέντε λεπτά αργότερα. Στο 32' ο Βιλφρίντ πραγματοποίησε την σέντρα από δεξιά, ο Ζέμαν πάσαρε στο πέναλτι με κεφαλιά την μπάλα στον Βάτσεκ, και ο Τσέχος μέσος ανενόχλητος με σουτ πέτυχε το 2-0, μέσα σε πανηγυρισμούς από τους 10000 οπαδούς της Σπάρτα.

Νικήθηκε στα 11 βήματα ο Γάλλος

Η μεγάλη ευκαιρία των παικτών του Τεν Κάτε να μπει άμεσα στο παιχνίδι μετά το 2-0 της Σπάρτα, ήρθε σχεδόν με την επίτευξη του γκολ από τον Βάτσεκ. Οι φιλοξενούμενοι μετά την σέντρα κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Σαλπιγγίδη από τον Μπλάζεκ (είδε την κίτρινη κάρτα).

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Τζιμπρίλ Σισέ αλλά ο Γάλλος σταρ νικήθηκε από τον πορτιέρο των Τσέχων που μπλόκαρε την μπάλα και κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Ευκαιρίες οι Τσέχοι, μόνος ο "τυπάρας"

Στο 41' μετά την σέντρα του Ζοφτσάκ, ο Γκαλίνοβιτς σε αντίθεση με την αντίδραση του στο πρώτο γκολ της Σπάρτα, βγήκε και πρόλαβε να μπλοκάρει την μπάλα πριν φτάσει στον Βιλφρίντ. Στο επόμενο λεπτό, ο "αρχηγός" του Παναθηναϊκού, απείλησε και πάλι με σουτ ωστόσο ο εξαιρετικός Μπλάζεκ και πάλι φώναξε παρών.

Στην τελευταία φάση του ματς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, μετά το γύρισμα του Χολέντα από δεξιά, ο Βύντρα απομάκρυνε λανθασμένα, ο Βιλφρίντ δεν βρήκε όπως ήθελε την μπάλα, που έφτασε στον Ζέμαν, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ.

Διαφορετική εικόνα και άμεσα αλλαγές

Μ' ένα ακόμα λάθος από την άμυνα του Παναθηναϊκού, άρχισε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, όταν στο 46' ο Καντέ έδωσε καταλάθος την μπάλα στον Βιλφρίντ, ο οποίος με εξουδετερωμένο τον Γκαλίνοβιτς πλάσαρε άουτ και με τον Τεν Κάτε απεγνωσμένα να σκέφτεται ήδη τις λύσεις από τον πάγκο του.

Ετσι και έγινε όταν μετά από ένα 15λεπτο άκαρπο, ο Ολλανδός τεχνικός απέσυρε τον Γκάμπριελ και έβαλε στο ματς τον Λέτο, για να τονώσει την αριστερή του πλευρά, αφού ο Σπυρόπουλος είχε δαπανήσει πολλές δυνάμεις καλύπτοντας όλη την πλευρά πολλές φορές.

Σάλπι... και γκοοοοολ

Αυτό που αναζητούσε ο Παναθηναϊκός από το πρώτο λεπτό και με τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, το σημείωσε στο 67' και σε μια φάση που δεν έμοιαζε πως θα έχει θετική εξέλιξη. Μετά την σέντρα του Σπυρόπουλου από αριστερά, ο Σαλπιγγίδης αμαρκάριστος με γυριστό σουτ μειώνει για τον Παναθηναϊκό δίνοντάς ελπίδες και πάλι για την ρεβάνς του ΟΑΚΑ.

Ο σκοπός των "πράσινων" επιτεύχθει με το γκολ του Ελληνα διεθνή και για τον λόγο αυτό ο Ολλανδός τεχνικός θέλοντας να θωρακίσει την άμυνά του μετά τα λάθη των Βύντρα και Καντέ απέσυρε τον τελευταίο και έβαλε στο ματς τον Σαριέγκι, με το "δίδυμο" πλέον να θυμίζει την περσινή εικόνα.

Ευκαιρία οι "πράσινοι"... γκολ οι Τσέχοι

Στο τελευταίο 20λεπτο, ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του και θέλοντας να εκμεταλλευθεί τον χώρο που έδινε η ομάδα του Χόβανετς, προσπαθούσε να απειλήσει. Ετσι στο 83' και μετά την σέντρα του Μπιάρσμιρ από δεξιά, ο Λέτο στο δεύτερο δοκάρι έκανε την προβολή προς τον Σισέ, ωστόσο οι αμυντικοί της Σπάρτα απομάκρυναν.

Σαν να μην έφτανε η αστοχία... ήρθε να προστεθεί και ένα τρίτο γκολ και πάλι μετά από αδράνεια και λάθος εκτίμηση της ελληνικής άμυνας. Στο 86' μετά από ατομική ενέργεια ο Καλούντα υπό την πίεση του Μπιάρσμιρ ο Σουηδός δεν μπόρεσε να τον σταματήσει και με σουτ νίκησε για 3η φορά τον Γκαλίνοβιτς μέσα σε έξαλλα πανυγήρια των γηπεδούχων.

Οι "πράσινοι" με την πλάτη στον τοίχο.... πλέον προσπάθησαν να φτάσουν σ' ένα ακόμα γκολ. Ωστόσο και στο 90' μετά το φάουλ του Καραγκούνη ο Μπλάζεκ έδιωξε σε κόρνερ μπροστά από τον Λέτο, αλλά και στο 2' λεπτό των καθυστερήσεων ο Σαλπιγγίδης μετά από κόρνερ του "τυπάρα" σκόραρε με κεφαλιά αλλά ο Μπέμπεκ με σφύριγμα που δεν ακούστηκε καλά είχε σταματήσει νωρίτερα την φάση...

Γήπεδο: "Τζενεράλι Αρίνα"
Διαιτητής: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)
Κίτρινες: Ρέπκα, Μπλάζεκ, Χούμπνικ / Σαριέγκι, Σισέ


ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ (Γιόζεφ Χόβανετς): Μπλάζεκ, Πάμιτς, Ρέπκα, Χούμπνικ, Κουσνίρ, Χούσεκ, Βάτσεκ, Ζόφτσακ, Ζέμαν (75' Καλούντα), Βίλφριντ (90' Στρέστικ), Χόλεντα (59' Προυντνίκοβ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σπυρόπουλος, Μπιάρσμιρ, Καντέ (70' Σαριέγκι), Βύντρα, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα (83' Κατσουράνης), Γκάμπριελ (59' Λέτο), Καραγκούνης, Σισέ, Σαλπιγγίδης.



5 σχόλια:

  1. Ο Πατέρας μαμάει την Μητέρα κάνοντας βόλτα με το κότερο αραχτοί κάτω από τα τεντόπανα Τεν Κατεν.....

    Αμ δεν στήνεται έτσι ομάδα ρε καραμήτρο.....
    Πάρε τον Βύντρα και τρίφτον στην κασίδα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    Πως τα έδεσες έτσι μεταξύ τους τέλος πάντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΑΛΟ
    ΕΓΡΑΨΕΣ!

    ΚΩΣΤΑΣ Γ.
    ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΑΚΟΥΕΙ ΧΑΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. MEGALH PIKRA E!!KERDISE KAI O OLYMPIAKOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.