Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Ξεκινούν σήμερα τα «Βλαχέρνια 2009 - 8η Συνάντηση Φιλαρμονικών»

ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ξεκινούν σήμερα Τετάρτη 1 Ιουλίου στα Φιλιατρά οι καθιερωμένες πια πολιτιστικές εκδηλώσεις «ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ 2009 - 8Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ».

Η πρώτη συναυλία θα δοθεί στο Πάρκο της Βλαχέρνας αύριο Τετάρτη το βράδυ, στις 10.00 μ.μ. με συναυλία της “Chameleon Trombone Ensemble” και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας.
Η “Chameleon Trombone Ensemble” αποτελείται από μέλη μεγάλων Ορχηστρικών Συνόλων , που στοχεύουν να αναδείξουν όλες τις δυνατότητες που έχει το τρομπόνι ως όργανο, πέραν του συνοδευτικού του χαραχτήρα.
Κύρια αποστολή τους είναι να διαδώσουν το μήνυμα πως το τρομπόνι δεν είναι μόνο για συνοδευτικά ρυθμικά περάσματα ή για να μετράει μέτρα και παύσεις μέσα .......

σε ένα μουσικό έργο, αλλά είναι ένα όργανο γεμάτο δύναμη , μεγαλοπρέπεια και ευαισθησία ικανό να συνεπάρει με τη μελωδία του και τον πλούτο των αρμονικών του και τον πιο απαιτητικό ακροατή και να τον οδηγήσει σε πρωτόγνωρες εμπειρίες.
Στην προσπάθειά τους αυτή δημιούργησαν σαν το “Chameleon Trombone Ensemble, ένα ευέλικτο σύνολο αποτελούμενο από τρομπόνια, το οποίο λειτουργεί πότε ως κουαρτέττο , πότε ως μεγαλύτερο σύνολο ή ακόμα και ως χορωδία τρομπονιών.
Η ευελιξία και η δυνατότητα του συνόλου να καλύπτει διαχρονικά το άκουσμα όλου του φάσματος της μουσικής, του χάρισαν το όνομα “Chameleon”.

Οι επόμενες συναυλίες θα δοθούν στην κεντρική πλατεία των Φιλιατρών, το Σάββατο 4 Ιουλίου με τις Φιλαρμονικές του Δήμου Καλαβρύτων και του Συλλόγου Φιλοπροόδων και την Κυριακή στις 5 Ιουλίου με τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Και τις δύο αυτές ημέρες οι συναυλίες θα ξεκινήσουν στις 9.30 μ.μ.

Τα ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ όπως κάθε χρόνο συνδιοργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ν.Α. Μεσσηνίας (ΟΠΑΝΑΜ), το Δήμο Φιλιατρών και το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών.
Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Τα ΒΛΑΧΕΡΝΙΑ γίνονται παράλληλα με τη θρησκευτική γιορτή του Συλλόγου Φιλοπροόδων, την εορτή της Παναγίας της Βλαχέρνας στις 2 Ιουλίου που για φέτος θα ακολουθήσει το εξής πρόγραμμα:

Την Τετάρτη 1 Ιουλίου, στις 7.30 θα γίνει Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετ` αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.
Στις 8.45 θα γίνει Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας.

Την Πέμπτη 2 Ιουλίου, ο Όρθρος θα ξεκινήσει στις 7.00 π.μ., ενώ στις 8.30 θα γίνει «Ακολουθία επί διασαλεύσει της Αγίας Τραπέζης» και θα ακολουθήσει στις 9.00 π.μ., Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Δείτε το πρόγραμμα των Βλαχερνίων όπως έχει κυκλοφορήσει.

ImageHost.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.