Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Καιρικές συνθήκες 2008 - 2009 αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ

Αποζημιώσεις συνολικού ύψους 14.812.980 ευρώ για 12.552 παραγωγούς 42 Νομών της χώρας, για εκτιμήσεις και επανεκτιμήσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή, που συνέβησαν από τον Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι και τον Απρίλιο του 2009 από βροχοπτώσεις, πλημμύρα, χαλάζι, παγετό και ανεμοθύελλα σε διάφορες καλλιέργειες, καθώς επίσης και για τη μειωμένη παραγωγή φυλλοβόλων εσοδείας 2008, θα καταβληθούν στις 10 Ιουλίου, από τον ΕΛΓΑ.

Συγκεκριμένα, εκκαθαρίσθηκαν και στάλθηκαν στην ΑΤΕ οι καταστάσεις, προκειμένου να πληρωθούν οι δικαιούχοι.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν παραγωγούς των Νομών: ........

Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδος, Αρκαδίας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιώς, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Χαλκιδικής και Χανίων.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, σε δηλώσεις του για το θέμα αυτό, τόνισε τα εξής: «Ο ΕΛΓΑ με ιδιαίτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα συνεχίζει την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν καταστροφές από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι και τον Απρίλιο του 2009.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια και αξιοπιστία, προς όφελος του αγροτικού κόσμου και είμαστε σίγουροι ότι τα χρήματα αυτά θα προσφέρουν μια σημαντική ‘ανάσα’ στους δικαιούχους παραγωγούς, οι οποίοι επλήγησαν και ζημιώθηκαν από τις έκτακτες δυσμενείς καιρικές συνθήκες των προηγούμενων μηνών».

Σημειώνεται ότι αναλυτικότερα στοιχεία για κάθε παραγωγό καθώς επίσης και για το ποσό της αποζημίωσης που δικαιούται υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.elga.gr

Πηγή: Αgronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.