Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

«Αντάρτικο» στην ΚΕΔΚΕ για τις 20.000 θέσεις εργασίας του ΟΑΕΔ

Στον «αέρα» κινδυνεύει να τιναχτεί το πρόγραμμα απασχόλησης για ανέργους του υπουργείου Απασχόλησης, που θα υλοποιηθεί από την ΚΕΔΚΕ και τον ΟΑΕΔ και αφορά 20.000 θέσεις εργασίας, καθώς πολλοί είναι οι δήμαρχοι που αρνούνται να αναλάβουν την υλοποίησή του.
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρική Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας πολλοί ήταν οι δήμαρχοι που εξέφρασαν ...

επιφυλάξεις κυρίως για το θέμα της χρηματοδότησης του προγράμματος από τους Δήμους, σημειώνοντας πως θα είναι δύσκολο αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Μάλιστα, αρκετοί ήταν οι δήμαρχοι που διαφώνησαν με τον υποχρεωτικό χαρακτήρα του προγράμματος, ενώ ο δήμαρχος της Πάτρας, Ανδρέας Φούρας δήλωσε πως αν αποφασίσει το Δημοτικό του Συμβούλιο να μην συμμετάσχει στο πρόγραμμα θα αρνηθεί να λάβει και τα κονδύλια που αντιστοιχούν στο πρόγραμμα.

Ωστόσο, κάποιοι από τους δημάρχους έθεσαν θέμα διεκδίκησης των συγκεκριμένων κονδυλίων για άλλες υποχρεώσεις των Δήμων τους. Το ποσό που αντιστοιχεί στο μισθό των εργαζομένων σε αυτό το πρόγραμμα έχει υπολογιστεί στα 1150 ευρώ μηνιαίως, ενώ κάποιοι εκτιμούν πως το ποσό αυτό θα ξεπεραστεί αρκετά.

Οι ανησυχίες των περισσοτέρων που έχουν ενδοιασμούς για την υλοποίηση του προγράμματος κυρίως ως προς το οικονομικό μέρος, εστιάζονται στο ότι ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου για κάθε Δήμο θα ξεπεράσει τα πέντε έτη , όπως έχει υπολογιστεί από την ΚΕΔΚΕ και το υπουργείο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Νικήτας Κακλαμάνης επεσήμανε πως η Επιτροπή Εργασίας που θα επιβλέπει την υλοποίηση του προγράμματος θα εξετάσει τις λεπτομέρειες και τις ενστάσεις των Δημάρχων.
enet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.