Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Δεν είχαν γρίπη τα 2 παιδάκια

Δεν ήταν, τελικά, κρούσμα της νέας γρίπης το περιστατικό με τα δύο παιδάκια -ένα βρέφος 7 μηνών και το τρίχρονο αδερφάκι του- που έθεσε σε συναγερμό το Νοσοκομείο Καλαμάτας το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Την κατηγορηματική αυτή ανακοίνωση έκανε χθες το πρωί στην «Ε» ο διοικητής του Νοσοκομείου Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, επικαλούμενος τα αποτελέσματα των εξετάσεων που γνωστοποίησε το Ινστιτούτο Ερρίκος Ντυνάν στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας - στο θάλαμο αρνητικής πίεσης του οποίου παρέμεναν τα δύο μικρά.

Μετά τη λήψη των αποτελεσμάτων δόθηκε εξιτήριο στα παιδάκια -δύο αγοράκια ομογενούς από το Βανκούβερ του Καναδά, κι όχι από την... Αυστραλία όπως είχε αρχικά γνωστοποιηθεί από το Νοσοκομείο.
Ηδη, όπως είπε ο διοικητής, τα δύο ανήλικα βρίσκονται πλέον στο σπίτι συγγενών τους, που ........

φιλοξενούν την οικογένεια των ομογενών για το καλοκαίρι.
«Ηταν κάτι σαν “άσκηση ετοιμότητας”, όπου το Νοσοκομείο και το προσωπικό του ανταποκρίθηκαν ιδιαίτερα καλά» παρατήρησε ο Δ. Σωτηρόπουλος, προσθέτοντας ότι το περιστατικό αυτό έδωσε μάλιστα τη δυνατότητα να συμπληρωθούν ορισμένα κενά στο πλέγμα των μέτρων που έχουν ληφθεί.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο διοικητής, λήφθηκε μέριμνα έτσι ώστε οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης -στα νοσοκομεία της χώρας- να αποκτήσουν και... κούνιες, όπως επίσης και να γίνει προμήθεια του αντιβιοτικού Tamiflu σε σιρόπι, ειδικά για παιδιά.
«Ηταν η πρώτη περίπτωση που αφορούσε βρέφος και - αν και τελικά αποδείχθηκε απλή ίωση αυτό που είχεήταν χρήσιμο γιατί προβήκαμε σε διαπιστώσεις που είναι χρήσιμες σε πανελλαδική κλίμακα» κατέληξε ο Δ. Σωτηρόπουλος.

Πηγή: Ελευθερία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:
Περίεργη ιστορία με κρούσμα της Νέας γρίπης
Σε αναμονή απαντήσεων για υποψία γρίπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.