Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Ημιυπαίθριοι: Σε 15 ημέρες οι δηλώσεις

Σε δύο εβδομάδες από τώρα ξεκινά η διαδικασία υποβολής δηλώσεων για την τακτοποίηση των ημιυπαιθρίων.

Ήδη προχτές δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η τροπολογία Σουφλιά. Για να ξεκινήσει η διαδικασία θα πρέπει να περάσουν 15 ημέρες ώστε να τυπωθεί η απόφαση και να σταλεί η εγκύκλιος στις πολεοδομίες.

Ετσι από τη δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα σε διάστημα έξι μηνών να υποβάλουν απευθείας (ή συστημένα σε διάστημα τεσσάρων μηνών) στις κατά τόπους πολεοδομίες αίτηση τακτοποίησης. Θα πρέπει παράλληλα να καταβάλουν παράβολο 250 ευρώ εάν πρόκειται για ημιυπαίθριους ή 350 ευρώ εάν πρόκειται για ισόγεια και υπόγεια που άλλαξαν χρήση.

Τα ποσά αυτά θα συμψηφίζονται στο ποσό του προστίμου που θα καταβληθεί ........

τελικά. Έπειτα η πολεοδομία θα αποστέλλει εντός 40 ημερών στον αιτούντα ειδικό έντυπο το οποίο θα αναγράφει το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί. Αυτό θα ισούται με το 10% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου επί το εμβαδόν του δηλούμενου χώρου.

Με το έντυπο αυτό ο ιδιοκτήτης θα πρέπει έως τις αρχές Αυγούστου 2010 να πληρώσει στο Δημόσιο Ταμείο το πρόστιμο σε τρεις ισόποσες δόσεις (η πρώτη εννιά μήνες από την δημοσίευση του νόμου) ή εφάπαξ με έκπτωση 10%.

Τα παρασταστικά της εξόφλησης θα πρέπει να προσκομιστούν στην πολεοδομία και δίνει βεβαίωση στον αιτούντα με την οποία απαλλάσσεται από τα προβλεπόμενα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης. Σημειώνεται ότι δεν δίνεται οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση.

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.