Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΕΛΓΑ: Αποζημιώσεις 14.812.980 ευρώ από 10/6/2009

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης ανακοινώνει ότι μετά την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων διαδικασιών ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α., μεθαύριο, 10 Ιουλίου του 2009, θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς αποζημιώσεις συνολικού ύψους 14.812.980 €.
Συγκεκριμένα, εκκαθαρίσθηκαν και στάλθηκαν στην ΑΤΕ οι καταστάσεις 12.552 παραγωγών 42 Νομών της χώρας, για εκτιμήσεις και...

επανεκτιμήσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή, που συνέβησαν από τον Σεπτέμβριο του 2008 μέχρι και τον Απρίλιο του 2009 από βροχοπτώσεις, πλημμύρα, χαλάζι, παγετό και ανεμοθύελλα σε διάφορες καλλιέργειες, καθώς επίσης και για τη μειωμένη παραγωγή φυλλοβόλων εσοδείας 2008.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν παραγωγούς των Νομών:

Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδος, Αρκαδίας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Δωδεκανήσου, Έβρου, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λασιθίου, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιώς, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Χαλκιδικής και Χανίων.

Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν στις 10/07/2009 στους δικαιούχους παραγωγούς μέσω λογαριασμών της Α.Τ.Ε.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, σε δηλώσεις του για το θέμα αυτό, τόνισε τα εξής:

«Ο ΕΛΓΑ με ιδιαίτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα συνεχίζει την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους παραγωγούς των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν καταστροφές από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι και τον Απρίλιο του 2009.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια και αξιοπιστία, προς όφελος του αγροτικού κόσμου και είμαστε σίγουροι ότι τα χρήματα αυτά θα προσφέρουν μια σημαντική ‘ανάσα’ στους δικαιούχους παραγωγούς, οι οποίοι επλήγησαν και ζημιώθηκαν από τις έκτακτες δυσμενείς καιρικές συνθήκες των προηγούμενων μηνών».

Σημειώνεται ότι αναλυτικότερα στοιχεία για κάθε παραγωγό καθώς επίσης και για το ποσό της αποζημίωσης που δικαιούται υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.elga.gr

Κέρδος online 8/7/2009 12:51




1 σχόλιο:

  1. Η είδηση αυτή έχει ξαναδημοσιευτεί και τον Μάιο και τον Ιούνιο. Τώρα είναι η τρίτη φορά. Τις δυο προηγούμενες φορές η ημερομηνία πέρασε και ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά ο κος υπουργός είναι ενημερωμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.