Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

O ΠΑΟ στ' Αστρα, η ΑΕΚ ........... βράστα!

Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που θα ακολουθήσει τον Ολυμπιακό στους δύο προκριματικούς γύρου του Champions League, μετά τη νίκη του επί της ΑΕΚ με 2-0 στο ΟΑΚΑ, νίκη που τον εδραίωσε στην κορυφή του μίνι πρωταθλήματος των play-off.

Οι "πράσινοι" έφτασαν τους 18 βαθμούς, αφήνοντας στους 12 την ΑΕΚ, που θα μπορούσε να έχει μπει σε ρόλο οδηγού από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν και έχασε τις καλύτερες τις ευκαιρίες (τρεις κλασικές) να πάρει κεφάλι στο σκορ.
Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το δικό του καλό δεκάλεπτο, πετυχαίνοντας δύο γκολ (31' Καραγκούνης, 36' Ρουκάβινα) και χάνοντας ευκαιρίες και για τρίτο τέρμα.
Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 30.000 οπαδοί της ........

Ενωσης, που μπορεί να μην πανηγύρισαν τελικά το αποτέλεσμα, είδαν όμως την ομάδα τους να αφήνει υποσχέσεις για το μέλλον και γι αυτό άλλωστε την αποθέωσαν.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδια από τα πρώτα λεπτά και είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ πριν καλά καλά συμπληρωθούν 10 λεπτά, όταν αρχικά ο Σκόκο νικήθηκε από τον Γκαλίνοβιτς, έπειτα από εξαιρετική ατομική ενέργεια και σουτ. Δευτερόλεπτα αργότερα, το τετ α τετ του Τζιμπούρ είχε ανάλογη τύχη, ενώ στην επαναφορά ο γαλλοαλγερινός πάσαρε στον Μπλάνκο και ο τελευταίος "σημάδεψε" το αριστερό κάθετο δοκάρι, προ κενής εστίας!

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στις ευκαιρίες στο 17ο λεπτό, όταν ο Σαλπιγγίδης απέφυγε όμορφα τον Μαϊστόροβιτς, σούταρε με το αριστερό αλλά νικήθηκε από τον Σάχα. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μουν έδωσε στον Καραγκούνη, ο οποίος όμως έστειλε τη μπάλα πολλά μέτρα πάνω από τα δοκάρια του αργεντινού πορτιέρο. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τους "πράσινους" πάντως, χάθηκε 10 λεπτά αργότερα, όταν ο Σαλπιγγίδης βγήκε απέναντι από τον Σάχα, από ελεγχόμενη θέση οφ-σάιντ, τον πέρασε, αλλά πό πλάγια σούταρε πάνω στον Κυργιάκο.

Με τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Καραγκούνης "άδειασε" ωραία την άμυνα της ΑΕΚ, βγήκε απέναντι από τον Σάχα, με τον αργεντινό να τον ανατρέπει και τον κ. Κάκο να υποδεικνύει το πέναλτι. Στην συγκεκριμέννη φάση πάντως, οι "πράσινοι" διαμαρτύρονται για το χρώμα της κάρτας που είδε ο αργεντινός, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να έχει αποβληθεί. την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Καραγκούνης και δεν ασχόχησε, ανοίγοντας το σκορ στο μεγάλο ντέρμπι.

Στο 35', ο Παναθηναϊκός πέτυχε και δεύτερο γκολ, όταν ο Καραγκούνης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Καφέ, έκλεψε τη μπάλα και "σέρβιρε" έτοιμο γκολ στον Ρουκάβινα, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι δεν αστόχησε. Το συγκεκριμένο τέρμα ανάγκασε αρκετούς από τους φίλους της ΑΕΚ να αφήσουν τα επίσημα του σταδίου, αποχωρώντας πολύ νωρίς από το ματς. Το 0-2 ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 50ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Κουτρομάνος παραλίγο να πετύχει ένα καταπληκτικό γκολ, όταν σούταρε από μεγάλη απόσταση, αλλά ο Γκαλίνοβιτς εκτινάχτηκε στο δεξί του "Γ", παραχωρώντας κόρνερ. Στην εκτέλεση της φάσης, η ΑΕΚ άγγιξε την μείωση του σκορ, αλλά ο Γκαλίνοβιτς είπε και πάλι "όχι", αυτήν τη φορά στην καρφωτή κεφαλιά του Κυργιάκου.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και ο Μπάγεβιτς από την πλευρά του θέλοντας να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα, έριξε στο ματς αρχικλά τον Ντιουφ στη θέση του Μαντούκα και στη συνέχεια τον Παυλή στη θέση του Τζιμπούρ. Η τελευταία κίνηση μάλιστα, ξεσήκωσε και κάποιες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς των γηπεδούχων, που αποθέωσαν τον γαλλοαλγερινό φορ, κατά την αποχώρηση του από το παιχνίδι. Στο μεσοδιάστημα και ο Τεν Κάτε προχώρησε σε αλλαγή, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Χριστοδουλόπουλο, στην θέση του Ρουκάβινα.

Ο Παναθηναϊκός πάντως ήταν η ομάδα που έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ, όταν ο Σαλπιγγίδης έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση στο 65ο λεπτό, αλλά υπό την πίεση του Μαϊστόροβιτς και από πλάγια θέση, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σάχα που έδιωξε σε κόρνερ. Λίγα λεπτά αργότερα, ο προπονητής του "τριφυλλιού" έκανε και δεύτερη αλλαγή με τον Νίλσον να περνά στην θέση του Γκάμπριελ, την ώρα που ο Μπάγεβιτς ολοκλήρωσε τις αλλαγές του αντικαθιστώντας τον τραυματία Κυργιάκο, με τον Χετεμάι. Τη θέση του έλληνα κεντρικού αμυντικού στο τερέν, πήρε ο Σάββας Γκέντσογλου, με τον φινλανδό να παίρνει θέση στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Καφέ.

Στην εκπνοή της αναμέτρησης, ο Παναθηναϊκός έχασε ακόμα μία ευκαιρία με τον Σαλπιγγίδη για να γράψει το 3-0, ο Σάχα όμως και πάλι, απέδειξε γιατί η ΑΕΚ ήθελε τόσο πολύ να του ανανεώσει το συμβόλαιο, κάτι που τελικά έκανε για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο "Σάλπι" πάντως έχασε ακόμα μία ευκαιρία στις καθυστερήσεις, πλασάροντας αυτήν τη φορά άουτ, από πλεονεκτική θέση.

Πηγή: Sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.