Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Επi ποδός η Τροχαία εν όψει ευρωεκλογών και τριημέρου. Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία για την ομαλή μετακίνηση των ετεροδημοτών που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στην περιφέρεια, αλλά και των εκδρομέων του Αγ.Πνεύματος. Αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά. Ζέστη προβλέπει η ΕΜΥ για το τριήμερο.

Ανοιξε η εθνική

Κανονικά πραγματοποιείται η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Αγαθούπολης Πιερίας, που νωρίς το πρωί έκλεισε λόγω τροχαίου ατυχήματος μεταξύ δύο φορτηγών.

Έκτακτα μέτρα

Η Τροχαία έχει λάβει αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρχει αστυνόμευση του οδικού δικτύου, κατά τομείς, με ........

περιπολικά και μοτοσικλέτες, ειδικότερα του οδικού άξονα Πάτρα - Αθήνα - Θεσσαλονίκη, ενώ ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. θα περιπολούν από αέρος.

Αυξημένη θα είναι η αστυνομική παρουσία και η ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

Για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης, η ρύθμιση της κυκλοφορίας σε βασικές διασταυρώσεις θα γίνεται με τροχονόμους, ενώ αυξημένα είναι τα μέτρα στα αεροδρόμια, τα λιμάνια και τους σταθμούς τρένων και λεωφορείων.

Όπως σε κάθε έξοδο, σήμερα Παρασκευή (16.00 - 22.00) απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στο ρεύμα εξόδου του εθνικού δικτύου, ενώ τη Δευτέρα 8 Ιουνίου (16:00-23:00) η απαγόρευση ισχύει για το ρεύμα εισόδου. Την Κυριακή 7 Ιουνίου δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.

Πολλοί είναι πάντως οι εκδρομείς που θα ταξιδέψουν με πλοίο και ήδη από το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι του Πειραιά παρατηρείται αυξημένη κίνηση.

Επιστρέφονται πινακίδες

Υπενθυμίζεται ότι για τη διευκόλυνση των πολιτών, η Τροχαία επιστρέφει τις άδειες οδήγησης, τις πινακίδες και τις άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και τις 2 Ιουνίου.

Δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων για τις εξής παραβάσεις: οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης, παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη και κυκλοφορία ανασφάλιστων αυτοκινήτων.

Σύμμαχος ο καιρός

Όσοι μεταβούν στην επαρχία είτε για το τριήμερο είτε για να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές θα ταξιδέψουν με σύμμαχο τον καιρό. Σήμερα αναμένεται αίθριος καιρός, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.