Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Εξαγορά του δικτύου της BP από τα ΕΛΠΕ

Τα Ελληνικά Πετρέλαια ανακοίνωσαν την εξαγορά του δικτύου πρατηρίων της ΒΡ στην Ελλάδα.
Την εξαγορά του δικτύου πρατηρίων της ΒΡ στην Ελλάδα ανακοίνωσε την Παρασκευή ο όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, αλλάζοντας έτσι σημαντικά "το τοπίο" στη λιανική εμπορία πετρελαιοειδών.

Η συμφωνία αφορά 1200 πρατήρια καυσίμων, αποθηκευτικές εγκαταστάσεις 170.000 κυβ. μέτρων ανά την Ελλάδα, καθώς και τον τομέα εμπορικών και βιομηχανικών πελατών. Δεν περιλαμβάνονται οι δραστηριότητες που αφορούν τα καύσιμα αεροπορίας, τα λιπαντικά και τον τομέα ηλιακής ενέργειας οι οποίες παραμένουν υπό τον έλεγχο της ΒΡ.

Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε 359 εκατ. ευρώ, ποσό που περιλαμβάνει και .........

την ανάληψη υποχρεώσεων ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Με βάση τη συμφωνία, περίπου 240 εργαζόμενοι της BP θα εξακολουθήσουν να απασχολούνται στις δραστηριότητες που έχουν μεταβιβασθεί. Το υπόλοιπο προσωπικό θα εξακολουθήσει να απασχολείται στις άλλες δραστηριότητες της BP στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία προβλέπει εύλογη μεταβατική περίοδο για την διαχείριση του δικτύου και των σημάτων της BP.

Ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Ε. Χριστοδούλου, δήλωσε ότι "στο πλαίσιο της στρατηγικής μας, που εστιάζεται στην αναβάθμιση της διύλισης και εμπορίας, η συμφωνία αυτή ενισχύει τη θέση του Ομίλου στην λιανική εμπορία πετρελαιοειδών στην Ελλάδα και επιφέρει παράλληλα σημαντικές συνέργιες.".

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γ. Κωστόπουλος, πρόσθεσε εξάλλου ότι το διευρυμένο δίκτυο πρατηρίων αλλά και η ενίσχυση της τεχνογνωσίας και των δυνατοτήτων που προκύπτουν από τη συμφωνία, θα προσδώσουν στον Όμιλο αξία και θα οδηγήσουν στην περαιτέρω βελτίωση παροχής υπηρεσιών και προϊόντων προς όφελος των καταναλωτών στην Ελλάδα".

Πηγή: ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.