Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΜΗΝΥΜΑ ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος προσφέρει σε όλους μας την ευκαιρία συνειδητοποίησης, ευαισθητοποίησης και αυτοκριτικής για την ουσιαστική συμβολή μας στην προστασία, τη φροντίδα, την αναβάθμιση και τη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πολλές και ποικίλες μεταβολές στη φύση, οι καθημερινές, μικρές και μεγάλες ανθρώπινες παρεμβάσεις, διαταράσσουν την ισορροπία του περιβάλλοντος και έχουμε τις γνωστές και πολύ ορατές πλέον αρνητικές επιπτώσεις.

Για την Μεσσηνία μας, το περιβάλλον αποτελεί πρώτη προτεραιότητά μας και ζωτικό στοιχείο πολιτισμού, ποιότητας ζωής και αειφορικής ανάπτυξης.

Ως Νομάρχης Μεσσηνίας, ειλικρινά χαίρομαι για την διαπίστωση ότι περιβαλλοντικά ο Νομός μας βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, απαιτούνται όμως σοβαρές και συντονισμένες προσπάθειες, ιδιαίτερα στην κατεύθυνση της προστασίας του υδροφόρου ορίζοντα, των θαλασσών και των δασών μας.
Είναι επιτακτική ανάγκη για τον τόπο μας, οι βιολογικοί καθαρισμοί, η σύνταξη .......

υδρογεωλογικής μελέτης, η ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων, η εφαρμογή εκτεταμένων προγραμμάτων αναδάσωσης, ο έλεγχος στη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, κατευθύνσεις προς τις οποίες μοχθούμε καθημερινά.
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, απευθύνω θερμή έκκληση προς όλους τους Μεσσήνιους και τις Μεσσήνιες για συστράτευση στην προσπάθεια που καταβάλλουμε σε συνεργασία με τους φορείς του τόπου, για την διατήρηση καθαρού και όμορφου περιβάλλοντος σε ολόκληρο το Νομό.

Γιατί ο τόπος μας αξίζει το καλύτερο!

Δημήτρης Δράκος
Νομάρχης Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.