Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

«Προεδρική πλειοψηφία» για την έμμεση κάλπη του Μαρτίου αναζητά η κυβέρνηση

Χαστούκι έφαγε από το K.K.E.

Δυναμική συγκέντρωσης των 180 απαραίτητων ψήφων για την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας αναζητεί η κυβέρνηση, επιχειρώντας να φέρει σε δύσκολη θέση το ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνδέει την επανεκλογή με νωπή λαϊκή εντολή.

Όπως αναφέρει Το Βήμα της Κυριακής, ο κ. Καραμανλής θεωρεί «κλειδί» σε όλη αυτή την προσπάθεια τις ψήφους του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ, δηλαδή 183 ψήψοι. Ήδη, το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη έχει ταχθεί υπέρ της επανεκλογής του Κάρολου Παπούλια.

Ωστόσο, το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανέναν για .......

Πρόεδρο, όπως παγίως πράττει, δεδομένου ότι -όπως τονίζει- ο Πρόεδρος υπογράφει αντιλαϊκά μέτρα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται το ΚΚΕ να επανεξετάσει τη στάση του.

Το θέμα απασχολεί κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, όπως φαίνεται και από αρκετές αναφορές στον κυριακάτικο Τύπο.

Ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης κατηγορεί μέσω της Real News- την Αξιωματική Αντιπολίτευση για υποκρισία και αντιφάσεις.

«Ο Κάρολος Παπούλιας αποτελεί εξαιρετική επιλογή. Τον στηρίζουμε ξεκάθαρα και για δεύτερη θητεία» τονίζει, χωρίς να αποκλείει και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο με ευρεία αποδοχή στην κοινωνία.

Από την ίδια εφημερίδα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης επαναλαμβάνει ότι το κόμμα του στηρίζει τον Κάρολο Παπούλια, λέγοντας ότι η επανεκλογή του είναι δεδομένη, εφόσον το επιθυμεί ο ίδιος.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να συγκροτηθεί «προεδρική πλειοψηφία» από ΝΔ-ΚΚΕ-ΛΑΟΣ, ο κ. Ραγκούσης τονίζει: «Αν υποθέσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση θα καταφέρει να παρατείνει το τέλος της μέχρι το Μάρτιο, τότε εμείς θα αναμείνουμε με σεβασμό τις αποφάσεις που κάθε κόμμα θα λάβει.

» Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ με ποιον τρόπο το ΚΚΕ θα αρνούνταν 'να δοθεί ο λόγος στο λαό' καθώς και ότι θα έδινε τη συγκατάθεσή του να συνεχιστούν οι πολιτικές αυτής της κυβέρνησης.

Υπέρ της συνεργασίας ΝΔ-ΛΑΟΣ τάσσεται -μέσω της Real News- και ο πρώην υπουργός και σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενώ και ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης μέσω του Πρώτου Θέματος- τάσσεται υπέρ των καλών σχέσεων με τον «γείτονα» Γιώργο Καρατζαφέρη.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στην Απογευματινή της Κυριακής, τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ υπολογίζει 'χωρις τον ξενοδόχο': «Ποιος είπε στον κ. Παπανδρέου ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί να εμπλακεί το όνομά του σε κομματικά παιχνίδια;»

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Rass για λογαριασμό του Παρόντος της Κυριακής: το 55,3% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

* Η δημοσκόπηση έγινε το διάστημα 22-26 Ιουνίου με 2.001 τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε όλη τη χώρα.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.