Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

ΕΥΔΑΠ: Εξόφληση λογαριασμών μέσω διαδικτύου

Μια νέα υπηρεσία παρέχει η ΕΥΔΑΠ στους πελάτες της και σχετίζεται με την πληρωμή του λογαριαμού τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, οι πελάτες που επιθυμουν μπορούν να εξοφλούν τους λογαριασμούς ύδρευσης - αποχέτευσης μέσω του internet.

Συγκεκριμένα, ο πελάτης μπορεί να εξοφλεί τον λογαριασμό του : .......


1) Απευθείας στο web banking της τράπεζας επιλογής του.

2) Με το phone / mobile banking της τράπεζας επιλογής του.

3) Μέσω της ιστοθέσης της ΕΥΔΑΠ (www.eydap.gr) στην ενότητα «Ο Λογαριασμός σας > Τρέχων Λογαριασμός» και με διασύνδεση με την τράπεζα της επιλογής του. Η χρήση της συγκεκριμένης υπηρεσίας προσφέρει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα, όπως αποφυγή διπλοπληρωμής, εξόφληση των λογαριασμών εντός 20 ημερών από την λήξη τους, αποφυγή πληκτρολόγησης (προσυμπληρωμένα πεδία στο σύστημα της τράπεζας, όπως αριθμός παραστατικού, ημερομηνία λήξης, ποσόν).

Για την υπηρεσία ηλεκτρονικής εξόφλησης των λογαριασμών η ΕΥΔΑΠ συνεργάζεται μέχρι σήμερα με τις τράπεζες: Τράπεζα Πειραιώς, ΑΤΕ Bank, Probank Εμπορική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank, ΕΤΕ, Αspis Bank, ενώ σχετικές συζητήσεις γίνονται με τις Millennium Bank και Τράπεζα Κύπρου.

Σημειώνεται, ότι εξακολουθούν να ισχύουν όλοι οι γνωστοί τρόποι εξόφλησης των λογαριασμών και συγκεκριμένα στα Περιφερειακά Γραφεία της ΕΥΔΑΠ, στα συνεργαζόμενα πρακτορεία, στα καταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας, στα ΕΛΤΑ και στις συνεργαζόμενες τράπεζες με πάγια εντολή.

Ταυτόχρονα, ο λογαριασμός στην έντυπη μορφή του θα αποστέλλεται κανονικά, με τη συνήθη ταχυδρομική διαδικασία.

Επιπλέον, οι πελάτες της Εταιρείας μπορούν να επισκεφθούν την ιστοθέση της ΕΥΔΑΠ (www.eydap.gr) και να εγγραφούν ως χρήστες στην ενότητα «Οι Παροχές σας». Η εγγραφή αυτή παρέχει στον πελάτη τη δυνατότητα με έναν κωδικό να έχει σε έναν πίνακα συγκεντρωμένους τους αριθμούς όλων των παροχών και των μετρητών των ακινήτων του από τις οποίες υδροδοτείται. Με τον τρόπο αυτό ο πελάτης μπορεί:

· Να έχει συγκεντρωτικά πρόσβαση στους τρέχοντες λογαριασμούς των παροχών του και ενδεχομένως να τους εξοφλεί ηλεκτρονικά.

· Να ελέγχει μέχρι και 16 προγενέστερες καταναλώσεις των παροχών του.

· Να ενεργοποιεί, εφόσον το επιθυμεί, την αποστολή από την ΕΥΔΑΠ μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική του διεύθυνση που θα δηλώσει, ώστε:

- Να γνωρίζει ότι έχει εκδοθεί ο νέος λογαριασμός του.

- Να έχει άμεση πληροφόρηση για το ενδεχόμενο υψηλής κατανάλωσης, εφόσον κάτι τέτοιο διαπιστωθεί από την καταμέτρηση, ώστε να μπορέσει να αντιδράσει κατά το δυνατόν ταχύτερα και να περιορίσει την απώλεια νερού και την συνακόλουθη αύξηση του λογαριασμού του.

Η εγγραφή στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΕΥΔΑΠ μπορεί να γίνει με αποστολή της Υπεύθυνης Δήλωσης που είναι αναρτημένη στην ιστοθέση > Οι Παροχές σας > Εγγραφή Χρήστη και η οποία αφού συμπληρωθεί και υπογραφεί πρέπει να σταλεί στο φαξ με αριθμό 210 214 4312 ή απευθείας μέσω της ιστοθέσης της ΕΥΔΑΠ.

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτρονική εξόφληση των λογαριασμών, ο πελάτης - εφόσον εγγραφεί στην υπηρεσία αυτή - θα λαμβάνει στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο ειδοποίηση, ευθύς ως εκδίδεται ο λογαριασμός του, τον οποίο και θα μπορεί να εξοφλεί, με τους προαναφερθέντες τρόπους.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στην ενότητα της ιστοθέσης «Ο Λογαριασμός σας > Διόρθωση Στοιχείων» ο πελάτης μπορεί εύκολα και χωρίς ταλαιπωρία να διορθώσει τα προσωπικά του στοιχεία, ώστε ο λογαριασμός να εκδίδεται στο όνομά του και να μπορεί ακολούθως να εγγραφεί στην ενότητα «Οι Παροχές σας» και να απολαμβάνει τα προαναφερθέντα πλεονεκτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.