Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

ΓΣΕΕ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Η ΓΣΕΕ εκφράζει τη διαφωνία της, στη Γενική απαγόρευση του καπνίσματος στους ιδιωτικούς χώρους εργασίας.

Οι βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος είναι αναμφισβήτητες και σοβαρές στην υγεία των πολιτών όπως και η ενόχληση των μη καπνιστών. Επιβάλλεται όμως να γίνουν σεβαστά και τα δικαιώματα των καπνιστών για τους οποίους λαμβάνονται εξοντωτικά- αστυνομικά- μέτρα.

Ειδικότερα η γενική απαγόρευση καπνίσματος σε όλους τους εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού τομέα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις είναι απαράδεκτη, καταπιεστική και ρατσιστική!
Χωρίς να λαμβάνονται καν υπόψη οι προβλέψεις του Νόμου 3730/08 (για διαμόρφωση ειδικών χώρων ) και οι ιδιαιτερότητες του ιδιωτικού τομέα, Βιομηχανίες - Βιοτεχνίες - Κατασκευές - Γραφεία - Κατάστημα κ.λπ, η απόφαση για γενική ..........

απαγόρευση του καπνίσματος διευκολύνει στα μέγιστα τις επιχειρήσεις (αφού δε θα δαπανήσουν ούτε ένα ευρώ και δε θα ?χάνουν? ούτε ένα λεπτό!

Απαιτούμε πριν εκδοθεί γενική απαγορευτική απόφαση καπνίσματος για τους χώρους εργασίας να πραγματοποιηθεί ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος με σεβασμό στο Νόμο, ώστε να μην καταπατηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και προκληθούν πρόσθετα προβλήματα στις εργασιακές σχέσεις σε βάρος ΟΛΩΝ των εργαζομένων (καπνιστών και μη).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.