Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Επιδότηση ΕΟΜΜΕΧ: Πως θα υποβάλουν πρόταση οι νέοι και οι γυναίκες

Έως και τις 14 Σεπτεμβρίου θα τρέχει η προθεσμία υποβολής των φακέλων για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων από νέους ηλικιακά και γυναίκες επιχειρηματίες σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ήδη να υποβάλουν, μέσω Διαδικτύου και μόνο, τις προτάσεις τους αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ), Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Νέων και Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας Γυναικών, συνολικού προϋπολογισμού 40 εκ. ευρώ.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται επιχειρηματικές δραστηριότητες του τομέα της μεταποίησης, του εμπορίου, των υπηρεσιών, του τουρισμού, και της ανακύκλωσης- περιορισμού της ρύπανσης.

Ειδικότερα, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα .......

προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ μπορούν να μετάσχουν γυναίκες που γεννήθηκαν από 1/1/1954 έως και 31/12/1991.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα για τη νεανική επιχειρηματικότητα έχουν νέοι και νέες που γεννήθηκαν από 1/1/1970 μέχρι και 31/12/1991.

Για τη συμμετοχή και στα δύο προγράμματα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι άνεργοι, μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν ασκούσαν επιχειρηματική δραστηριότητα από 1/1/2008 έως και την ημερομηνία προδημοσίευσης του προγράμματος (4/3/2009). Η επιχορήγηση των προτάσεων που θα επιλεγούν θα ανέλθει στο 50% του συνολικού εγκεκριμένου προυπολογισμού (60% σε νησιά κάτω των 5.000 κατοίκων και σε πυρόπληκτες των Νομών Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Εύβοιας, περιοχή Αιγιαλείας και επιλεγμένες περιοχές των νομών Κεφαλληνίας και Μαγνησίας που έχουν χαρακτηρισθεί ως πυρόπληκτες).

Ο συνολικός επιχορηγούμενος προυπολογισμός της πρότασης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις του τομέα της μεταποίησης και του τομέα της ανακύκλωσης/ περιορισμού ρύπανσης, τα 100.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και τουρισμού και τα 80.000 ευρώ για τις εμπορικές επιχειρήσεις με κατώτατο όριο για όλες τις περιπτώσεις τα 30.000 ευρώ.

Υποβολή προτάσεων

Για την ηλεκτρονική υποβολή κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επισκεφθεί τον δικτυακό τόπο του προγράμματος και να λάβει αναλυτική ενημέρωση και οδηγίες αναφορικά με τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της Πρότασής του.

Ως προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων ορίζεται η 24η ώρα της ημέρας που ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής (14/09/2009). Μετά τη λήξη της ημερομηνίας της ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων που ορίζεται στην προκήρυξη του Προγράμματος δεν γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή προτάσεων.

Ο Φάκελος των Δικαιολογητικών Συμμετοχής αποστέλλεται μόνο ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή στην ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε., Ξενίας 16, 115 28 Αθήνα το αργότερο σε δέκα ημέρες (ημερολογιακές) μετά την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Ο Φάκελος θα φέρει εξωτερικά την ακόλουθη ένδειξη: ΦΑΚΕΛΟΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ» ή «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ», Κωδικός Πρότασης: «......................»)

Σημειώνεται πως ο κωδικός πρότασης είναι αυτός που θα δοθεί κατά την ηλεκτρονική παραλαβή του Εντύπου Υποβολής.

Η σφραγίδα της συστημένης επιστολής πρέπει να είναι ευδιάκριτη και η απόδειξη αποστολής από το ταχυδρομείο θεωρείται αποδεικτικό στοιχείο εμπρόθεσμης αποστολής.

Δικαιολογητικά

Τα δικαιολογητικά τα οποία θα περιλαμβάνει ο φάκελος υποβολής της πρότασης είναι τα εξής:

Για κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο:

- Αντίγραφο δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) ή/και αντίστοιχο εκκαθαριστικό του οικονομικού έτους 2009 (χρήση 2008), ή αντίστοιχη επικυρωμένη Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 ότι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο δεν υποχρεούται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης, ή βεβαίωση της ΔΟΥ ότι το φυσικό ή νομικό πρόσωπο δεν υποχρεούται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης.

- Στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν έχει υποχρέωση σε φορολογική δήλωση, τα παραπάνω αντικαθίσταται με σχετική βεβαίωση από την Εφορία.

- Φωτοαντίγραφο και των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας κάθε συμμετέχοντος δικαιούχου (φυσικό πρόσωπο).

- Βεβαιώσεις για τα προσόντα των υποψήφιων επιχειρηματιών. Γίνονται δεκτά ένσημα ή βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα, πτυχία σπουδών, βεβαιώσεις επιμόρφωσης- κατάρτισης, φορολογικές δηλώσεις οικογενειακής επιχείρησης (στις περιπτώσεις απασχόλησης σε οικογενειακή επιχείρηση), ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, συμπεριλαμβανομένης και επικυρωμένης Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν. 1599/86 του ενδιαφερόμενου για την εμπειρία του.

- Τα δικαιολογητικά μαζί με το έντυπο υποβολήςαίτηση συμμετοχής της πρότασης (επιχειρηματικό σχέδιο) αποστέλλονται ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, μαζί με την έντυπη μορφή της πρότασης στη διεύθυνση ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε., Ξενίας 16, 115 28 Αθήνα εντός των παραπάνω προθεσμιών. Οι ενδιαφερόμενοι θα αποστέλλουν έναν πρωτότυπο φάκελο υποψηφιότητας και υποχρεωτικά θα υποβάλλουν με μέσο ψηφιακής καταγραφής και το συμπληρωμένο έντυπο σε ηλεκτρονική μορφή.

Η μη αποστολή των απαραιτήτων δικαιολογητικών εντός της ορισθείσης προθεσμίας, καθώς και η αναληθής αντιστοιχία δηλωθέντων και προσκομισθέντων στοιχείων αποτελούν λόγο οριστικής απόρριψης της πρότασης.

Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών από την ημερομηνία υπαγωγής, Με τον φάκελο υποβολής της πρότασης αποστέλλεται στην ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε. υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 το Ν. 1599/86 (μία για κάθε ένα φυσικό πρόσωπο που συμμετέχει στην πρόταση), στην οποία θα αναφέρεται ότι:

- Όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην πρόταση είναι πλήρη, ακριβή και αληθή.

- Ο υποψήφιος δεν ασκούσε επιχειρηματική δραστηριότητα από 1.1.2008 έως την ημερομηνία προδημοσίευσης του προγράμματος.

- Το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο ή μέρος του δεν θα χρηματοδοτηθεί από άλλο πρόγραμμα.

- Δεν συμμετέχει σε άλλη πρόταση του εν λόγω προγράμματος.

- Αποδέχεται τη διασταύρωση των στοιχείων που δηλώνονται από το πληροφοριακό σύστημα ΤΑΧΙS και τα συστήματα των ασφαλιστικών οργανισμών. - Δηλώνει μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω της οποίας αποδέχεται ότι τα μηνύματα που θα αποστέλλονται προς την ΕΟΜΜΕΧ Α.Ε. και το e-mail:gynaikeia@eommex. grή neaniki@eommex. grκαι όσα λαμβάνονται από αυτήν θα επέχουν θέση επίσημων εγγράφων.

Διευκρινίσεις

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον κανονισμό των προγραμμάτων, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, το περιεχόμενο του Εντύπου Ηλεκτρονικής Υποβολής κ.ά. οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επικοινωνούν από (08.00 έως και 14.30) με τα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Επιχειρηματικότητας του ΕΟΜΜΕΧ: 210-7491.142,210-7491.242, 210-7491.157, 210-7491.151, 210-7491.204, 210-7491.234, 210-7491.313, 210-7491.380, 210-7491.381, 210-7491.186, 210-7491.255 και 210-7491.112.

1 σχόλιο:

  1. καλημερα σας ,ποτε ανοιγουν αυτα τα προγραμματα?εχω καταθεσει τον φακελο,αλλα δεν γνωριζουμε ποτε και με ποιες διαδικασιες θα παρουμε την ενισχυση.σε ποσες μερες θα ανοιξουν και μετα απο ποσο καιρο θα ξεκινησουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.