Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Αναπροσαρμόζει τους καταλόγους με τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ο ΟΠΕΚΕΠΕ, αφού σύμφωνα με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας απομένουν να «εκκαθαριστούν» οι υποθέσεις άλλων 30.000 - 35.000 αγροτών, με τους οποίους έχει παρουσιαστεί πρόβλημα στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Το λάθος που έχει προκύψει κατά τη συμπλήρωση των φορολογικών τους δηλώσεων εστιάζεται στο γεγονός ότι: αντί να αναγράφεται ο κωδικός για το αγροτικό εισόδημα, αναγράφεται κάποιος άλλος κωδικός κι έτσι το μηχανογραφικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών «πετά» έξω αυτές τις 30-35 χιλιάδες αγροτών από την κατηγορία των κατά κύριο επάγγελμα.

Οι αγρότες αυτοί θα πρέπει να προσέλθουν στις ΔΟΥ για να πάρουν σχετική βεβαίωση, την οποία στη συνέχεια να αποστείλουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ μαζί βεβαίως με τη βεβαίωση ότι είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ.

Την ίδια στιγμή το γραφειοκρατικό στην ουσία πρόβλημα που .....

έχει δημιουργηθεί με τους αγρότες αυτούς μάλλον εξυπηρετεί την κυβέρνηση προκειμένου να καθυστερήσει τη χορήγηση της επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο, ποσό το οποίο θα εισπράξουν φέτος μόνο οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι 300.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που θα προκύψουν από τις λίστες του ΟΠΕΚΕΠΕ θα είναι και αυτοί που δεν θα πληρώνουν για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, θα εισπράξουν την επιστροφή φόρου για το πετρέλαιο και – πιθανότατα – μετά το 2013 θα είναι οι μόνοι που θα πληρώνονται τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις.

Τέλος από τη χθεσινή ομιλία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου στη Βουλή επιβεβαιώνεται ότι, οι 60-65 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι που έχουν αγροτικό εισόδημα μικρότερο της σύνταξής τους μένουν οριστικά εκτός της λίστας των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών. «Εάν κάποιοι είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και κάποιοι όχι, αυτό είναι μια άλλη λογική αλλά οι αγρότες ζητούν να είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχ. Παπαδόπουλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ν. Λέσβου του ΚΚΕ κ. Σταύρου Σκοπελίτη.

Πηγή: Αgronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.